18 september 2016 a perfect day

Samen met mijn collega’s perfectionismecoaches organiseren wij onze 3de editie van

A PERFECT DAY – 18 September

Een ganse dag zullen we het hebben over de oorzaken, symptomen en gevolgen van perfectionisme en … hoe je dit patroon een halt kan toeroepen.

Wat is perfectionisme?

Er is niets mis met de dingen goed te willen doen zolang je hiervoor kiest. We spreken van een perfectionisme patroon als ‘willen’ ‘moeten’ wordt. Als je niet meer anders kan omdat iets in jou je drijft om telkens weer die lat hoger te leggen, desnoods ten koste van jezelf. Met op termijn nefaste gevolgen.

Perfectionisme leidt tot burnout en andere ziektes

De stress die perfectionisme veroorzaakt, heeft tot gevolg dat men zich niet meer echt happy voelt én brengt ook lichamelijke functies uit evenwicht. In veel gevallen leidt het tot burnout en andere ziektes.

Perfectionisme is een plaag die mensen tot slaven van zichzelf en hun patroon maakt (uitspraak van een coachee). De steeds maar toenemende druk die we allemaal ervaren, maakt dat kinderen reeds op jonge leeftijd dit patroon ontwikkelen en de rest van hun leven meenemen. Het heeft als gevolg dat zij hun mogelijkheden en hun ontwikkeling beperken. Het belet hen om voluit in hun kracht en authenticiteit te staan.

Herken jij symptomen van perfectionisme?

Bij jezelf, bij de kinderen, bij de partner, bij collega’s, bij medewerkers? Symptomen zoals bevestigingsdrang, uitstelgedrag, faalangst, de lat hoog leggen, controledwang … Als je begint te beseffen dat dit patroon je belet om gelukkig en authentiek te leven, dan is het moment aangebroken om er iets aan te doen.

Bevrijd jezelf en leid een goed leven vanuit authenticiteit. Zet jezelf spontaan en authentiek in de wereld. Wees niet langer afhankelijk van de bevestiging van anderen om je goed te voelen in je vel. Die authentieke manier van leven zal een positief ontwikkelingseffect hebben op jezelf, jouw kinderen, relaties, collega’s, cliënten enz.  Zo kan er een positieve golf ontstaan die effectief een impact heeft op onze doldraaiende maatschappij. Onderzoek jezelf en start een nieuw leven.

Voor wie?

Voor wie bestemd? Voor jezelf, ouders en grootouders, HR verantwoordelijken en leidinggevenden, hulpverleners, coaches en therapeuten, kinderen vanaf 6 jaar

Programma

  • 9.30 u: verwelkoming met koffie/thee
  • 10 -11 u: openingslezing: Wat is perfectionisme en hoe kan je jezelf ervan bevrijden. Door Marcel Hendrickx
  • 11 – 11.30 u: koffiepauze en kans tot ontmoeting
  • 11.30 – 13 u: workshopronde 1
  • 13 – 14 u: middaglunch
  • 14 – 15 u: getuigenissen over perfectionisme en burn-out en over de bevrijding van perfectionisme
  • 15 – 15.30 u: koffiepauze en kans tot ontmoeting
  • 15.30 – 17 u: workshopronde 2
  • 17 u: we sluiten een af met een drink en gelegenheid tot ontmoeten en napraten

Ikzelf verzorg samen met Nele Oelbrandt een workshop: “Burnout voorkomen door in te zetten op talenten. Maar soms gooit perfectionisme roet in het eten.”

Praktisch

Wanneer: zondag 18 september 2016 van 9u30  tot 17 uur
Waar: domein Koningsteen in Kapelle-op-den-Bos
Programma: zie hierboven.
Prijs: 35 € – lunch en catering inbegrepen
Inschrijven via deze link.

Het maximaal aantal deelnemers is 120. De vorige edities waren snel uitverkocht. Als je er zeker bij wil zijn, wacht dan niet te lang om in te schrijven.