Header 1 (Ilovemyjob.be)
Header 2 (Ilovemyjob.be)
Header 3 (Ilovemyjob.be)
Header 4 (Ilovemyjob.be)
Header 5 (Ilovemyjob.be)
Loopbaanbegeleiding en corona: zorg dat je nu te weten komt wat je wil
Header 7 (Ilovemyjob.be)
Header 8 (Ilovemyjob.be)

Licenties en methodieken

Sterke professionals blijven bijleren. Daarom schaven de ‘I my job architecten’ zich permanent bij als coach, begeleider, ondernemer, leidinggevende …

‘I ♥ my job’ staat voor heldere communicatie en no-nonsensebenadering. We kiezen voor modellen die inzichten vlot vertalen naar de praktijk en geen ellenlange theoretische uitleg vragen. Al geven we die uitleg graag, aan al wie erom vraagt. We zijn immers gebeten door ons vak.

Onze licenties zijn onze kwaliteitsgarantie. Wij kiezen enkel voor methodieken die bewezen hebben dat ze werken:

Professioneel Ontwikkelingsgerichte Coach® – Rudy Vandamme

Het certificaat Professionele Ontwikkelingsgerichte Coach is het resultaat van een doorgedreven opleidingstraject waarin de verschillende aspecten en fasen van duurzame ontwikkeling intensief aan bod komen. Het certificaat staat er borg voor dat de coach op een doordachte en professionele manier een coachingtraject begeleidt en tot een goed einde brengt. www.hetontwikkelingsinstituut.be.

Krachtgerichte Coach® – Fred Korthagen

Krachtgericht coachen is wetenschappelijk onderbouwd en bijzonder geschikt als je de talenten en kwaliteiten van mensen wil versterken, dit wil koppelen aan sterke bewustwording en interne belemmeringen wil aanpakken. http://www.korthagen.nl.

Perfectionisme Coach (OCP®-methode) – Marcel Hendrickx

Perfectionisme weegt zwaar, maakt ongelukkig en ziek. Via Ontwikkelingsgericht Coachen van Perfectionisme (OCP)  kunnen mensen zich op relatief korte termijn bevrijden van dat lastige patroon.
De OCP-methode is een krachtige interventie, gericht op heling en zelfsturing, en werkt op het onbewuste. Dit traject mag enkel begeleid worden door perfectionismecoaches, opgeleid en gecertificeerd door het Ontwikkelingsinstituut. www.bevrijdjezelf.be.

Verbindende communicatie® – Marshall Rosenberg

Via Verbindende Communicatie werken we dieper dan de klassieke communicatietechnieken. We brengen communicatieprocessen op gang waardoor er echte verbinding ontstaat tussen mensen. Je leert elkaar kennen op een dieper niveau (gevoelens-behoeften) . Ook leer je verschillen beter integreren en werk je aan een én-énverhaal. Zo komen gesprekken sneller tot gewenste resultaten en vermijd je conflicten. Als leidinggevende krijg je meer gedaan van je mensen. Ze werken met plezier voor jou. Het concrete 4-stappenmodel van Verbindende Communicatie kan ook jij aanleren. www.cnvc.org.

Talentwaardering – Luk Dewulf

Wie zijn talenten ten volle kan uitspelen in zijn job, ervaart werken niet als een opgave maar als een portie plezier. Het is dan ook belangrijk te achterhalen waar medewerkers écht warm van lopen. En dat je jouw onderneming zo organiseert dat mensen hun ziel in hun werk kunnen, mogen en durven leggen. De ‘I ♥ my job architecten’ merken dat focussen op sterktes van mensen, veel energie losmaakt. Daarom werken wij met het Talentenverhaal ontwikkeld door Luk Dewulf. http://www.kiezenvoortalent.be.

Waarderende benadering

De waarderende benadering of appreciative inquiry vertrekt vanuit het waarderen van sterktes bij mensen. Je leert vooral kijken naar wat wél werkt, eerder dan te focussen op problemen. Hierdoor kunnen mensen groeien en zich ontwikkelen vanuit hun unieke kracht. De ‘I ♥ my job architecten’ werken sterk vanuit het waarderend perspectief op leren, groeien, veranderen en ontwikkelen. http://www.aiwerkt.be/nl/content/pages/home.aspx.

LIFO®-methode – Stuart Atkins en Allan Katcher

De LIFO-methode werkt als een hefboom voor veranderingsprocessen bij individuen, teams en organisaties. Via LIFO kom je tot een beter klimaat voor teamwerk, voor doeltreffende besluitvorming en effectieve probleemoplossing. LIFO creëert inzicht in gedrag van mensen en in de onderliggende drijfveren. LIFO helpt om verbinding te maken met jezelf en anderen, ook als het op het eerste gezicht niet klikt. www.lifo.be.

Kernkwadranten® – Daniel Ofman

Dit model verduidelijkt op niet-confronterende wijze wat jouw sterke eigenschappen (kernkwaliteiten) zijn. Je beseft waar je ‘allergisch’ op reageert, welk ‘valkuilgedrag’ je vertoont en wat jouw ‘uitdagingen’ en concrete verbeterpunten zijn. https://corequality.nl.

Cultural Transformation Tools® – Richard Barrett

Wat maakt een organisatie uitmuntend? Dat is de effectiviteit van mensen als individu en als collectief. Daarnaast moet er een stevige basis zijn van waarden. Om duurzame resultaten te behalen, moet een organisatie in staat zijn de eigen cultuur in vraag te stellen en zo nodig te veranderen. Cultural Transformation Tools is een elegant en eenvoudig model om systemen te veranderen.
En denk eraan: organisaties transformeren niet. Mensen transformeren. Meer weten over hoe Richard Barrett waarde(n)gedreven organisaties ziet? www.valuescentre.com.

Situationeel Leidinggeven® – Paul Hersey en Kenneth Blanchard

Een klassieker in opleiding en coaching van leidinggevenden. Centraal in Situationeel Leidinggeven staat dat er geen enkele manier van leidinggeven bestaat die overal succesvol is. Door medewerkers goed in te schatten en je stijl aan hen aan te passen, verhoog je jouw effect als leidinggevende. www.situational.com.