Header 1 (Ilovemyjob.be)
Header 2 (Ilovemyjob.be)
Header 3 (Ilovemyjob.be)
Header 4 (Ilovemyjob.be)
Header 5 (Ilovemyjob.be)
Header 6 (Ilovemyjob.be)
Header 7 (Ilovemyjob.be)
Header 8 (Ilovemyjob.be)

Licenties en methodieken

Sterke professionals blijven bijleren. Daarom schaven de ‘I my job architecten’ zich permanent bij als coach, begeleider, ondernemer, leidinggevende…

‘I ♥ my job’ staat voor heldere communicatie en no-nonsensebenadering. We kiezen voor modellen die inzichten vlot vertalen naar praktijk en geen ellenlange theoretische uitleg vragen. Al geven we die uitleg graag, aan al wie erom vraagt. We zijn immers gebeten door ons vak.

Onze licenties zijn onze kwaliteitsgarantie. Wij kiezen enkel voor methodieken die bewezen hebben dat ze werken:

Professioneel Ontwikkelingsgerichte Coach® – Rudy Vandamme

Het certificaat Professionele Ontwikkelingsgerichte Coach is het resultaat van een doorgedreven opleidingstraject waarin de verschillende aspecten en fasen van duurzame ontwikkeling intensief aan bod komen. Het certificaat staat er borg voor dat de coach op een doordachte en professionele manier een coachingtraject begeleidt en tot een goed einde brengt. Zie www.hetontwikkelingsinstituut.be.

Krachtgericht Coachen® – Fred Korthagen

Hoe kun je als coach het beste halen uit mensen? Krachtgericht coachen is wetenschappelijk onderbouwd en bijzonder geschikt als je de talenten en kwaliteiten van mensen wil versterken, en dit wil koppelen aan bewustwording en interne belemmeringen aanpakken. Zie http://www.korthagen.nl.

Perfectionisme Coach (OCP® methode) – Marcel Hendrickx

Perfectionisme weegt zwaar, maakt ongelukkig en ziek. Via de OCP®-methodiek kunnen mensen zich bevrijden van dat lastige patroon.

De OCP®-methode is een krachtige interventie, gericht op heling en zelfsturing. Dit traject mag enkel begeleid worden door perfectionismecoaches, opgeleid en gecertificeerd door het Ontwikkelingsinstituut. Rita, Jef en Inge zijn opgeleid tot perfectionismecoach. Zie www.bevrijdjezelf.be.

Kernkwadranten® – Daniel Ofman

Dit model verduidelijkt op niet-confronterende wijze wat jouw sterke eigenschappen (kernkwaliteiten) zijn, waar je ‘allergisch’ op reageert, welk ‘valkuil’gedrag je vertoont en wat jouw ‘uitdagingen’ en concrete verbeterpunten zijn. Zie https://corequality.nl.

Verbindende communicatie® – Marshall Rosenberg

Via Verbindende Communicatie werken we dieper dan de klassieke communicatietechnieken. We brengen communicatieprocessen op gang waardoor er echte verbinding ontstaat tussen mensen. Je leert verschillen beter integreren in je communicatie en werkt aan een en-enverhaal. Zo komen gesprekken sneller tot gewenste resultaten en vermijd je conflicten. Het concrete 4-stappenmodel van Verbindende Communicatie kan ook jij leren en oefenen. Zie www.cnvc.org.

Lifo® methodiek – Stuart Atkins en Allan Katcher

LIFO of ’Life Orientations‘ vertrekt vanuit de vooronderstelling dat elk gedrag positieve en potentieel beperkende eigenschappen kent. En daar is niets mis mee.

De LIFO-methode werkt als een hefboom voor veranderingsprocessen bij individuen, teams en organisaties. Via LIFO kom je tot een beter klimaat voor teamwerk, voor doeltreffende besluitvorming en effectieve probleemoplossing. Zie www.lifo.be.

Cultural Transformation Tools® – Richard Barrett

Wat maakt een organisatie uitmuntend? Dat is de effectiviteit van mensen als individu en als collectief. Daarnaast moet er een stevige basis zijn van waarden. Om duurzame resultaten te behalen, moet een organisatie in staat zijn de eigen cultuur in vraag te stellen en zo nodig te veranderen. Cultural Transformation Tools is een elegant en eenvoudig model om systemen te veranderen. En denk eraan: organisaties transformeren niet. Mensen transformeren. Meer weten over hoe Richard Barrett waarde(n)gedreven organisaties ziet? Zie www.valuescentre.com.

Situationeel Leidinggeven® – Paul Hersey en Kenneth Blanchard

Een klassieker in opleiding en coaching van leidinggevenden. Centraal in Situationeel Leidinggeven staat dat er geen enkele manier van leidinggeven bestaat die overal succesvol is. Door medewerkers goed in te schatten en je stijl aan hen aan te passen, verhoog je jouw effect als leidinggevende. Zie www.situational.com.

Talentwaardering (Luk Dewulf)

Wie zijn talenten ten volle kan uitspelen in zijn job, ervaart werken niet als een opgave maar als een portie plezier. Het is dan ook belangrijk te achterhalen waar medewerkers écht warm van lopen. En is je onderneming zo georganiseerd dat mensen hun ziel in hun werk kunnen, mogen en durven te leggen? De ‘I ♥ my job architecten’ merken dat focussen op sterktes van mensen, veel energie losmaakt. Daarom werken wij met het Talentenverhaal ontwikkeld door Luk Dewulf. Zie http://www.kiezenvoortalent.be.

Waarderende benadering

De waarderende benadering of appreciative inquiry vertrekt vanuit het waarderen van sterktes bij mensen. Je leert vooral kijken naar wat wél werkt, eerder dan te focussen op problemen. Hierdoor kunnen mensen groeien en zich ontwikkelen vanuit hun talent en hun bezieling. De ‘I ♥ my job architecten’ werken sterk vanuit het waarderend perspectief op leren, groeien, veranderen en ontwikkelen. Zie http://www.aiwerkt.be/nl/content/pages/home.aspx.