,

Mijn eigen definitie van bewust leiderschap

Leiderschap vertrekt best vanuit echt houden van je werknemers. I love my job gidst.

Toen ik vroeger een leidinggevende functie had, las ik veel boeken en woonde ik tal van seminaries bij. Ik wisselde met veel mensen van gedachten over leiderschap en leidinggeven. Het resultaat is een eigen definitie van leiderschap: bewust aandacht geven aan wat je belangrijk vindt als je met mensen werkt.

Merk op: Deze definitie vermeldt geen te bereiken doel. Het is ingebakken in onze natuur om vanuit de behoeftepiramide en de evolutie in deze behoeften van nature dingen te doen. Als je iets doet, heeft dat een doel – voor jezelf of voor iemand anders.

Doelen mogen geen obsessie worden maar zijn een uitnodiging tot actie.  Als doelen obsessief worden zijn ze een bron van angst. En dat is een negatieve energie. Die belemmert je dan in je groei en in je oplossingsgerichte creativiteit.

Uiteraard zorgt een richting of doelen hebben voor zingeving. Alleen zijn we dan geneigd om minder aandacht te besteden aan het onderweg zijn. Terwijl daarin veel kansen zitten. Stel dat je als leidinggevende last hebt van verandering. Die energie breng je – vaak onbewust – over op je collega’s. Het wordt dan lastig om hen aan te sturen.

Op zo’n moment is het extra belangrijk om bewust aandacht te geven aan wat je belangrijk vindt als je werkt met mensen. Pas dit toe op jezelf, op de anderen met wie je in interactie bent en op de context waarin je functioneert of waarvan je deel uitmaakt. Het veranderingsproces zal mogelijk een stuk vlotter lopen.

Als je iedere situatie bekijkt als een bron van leermogelijkheden voor jezelf, voorkom je dat je er van uitgaat dat het de anderen zijn die moeten veranderen.

 

Edgard Meuleman

(Loopbaan)coach bij I love my job