, , ,

Met welk beeld beschrijf jij jouw job in 2018? #eindejaarsvragen die er echt toe doen (8)

Welk beeld beschrijft best jouw job? Eindejaarsvraag 8 van 2018

Eindejaarsvraag 8:

Met welk beeld beschrijf jij jouw werkleven in 2018?

Dorine Nevelsteen Loopbaancoach I Love My JobOnze loopbaancoach Dorine stelde deze vraag aan één van haar klanten. Als ‘beelddenker’ had hij weinig moeite om te antwoorden.

Hij zag een parallel met de Start to Run-projecten van Evy Gruyaert. Zelf werkt hij graag aan projecten samen met zijn team. Het team had  de ‘Start to Run’ van een groot project doorworsteld. Het project stond er en was vlot behaald. Alleen hadden de teamleden onderweg last gehad van de verschillende ritmes van elk teamlid én van de deelfases van het project.

Hij vertelde dat hij helemaal dezelfde beleving had toen hij deelnam aan Start to Run. Je begint met lopen en bouwt dit op. Vol goede moed start je en wil je sneller gaan. Soms wil je te snel lopen en voel je jouw hartslag te fel omhoog gaan. Je merkt dat je tegen een grens aan botst. Dan is er  plots die stem in je oren die aangeeft dat je mag stappen in plaats van te lopen. Je vraagt je je af hoelang deze pauze duurt. Je wil liever lopen. Maar je houdt vol en je groeit. Soms is het ritme dat aangegeven wordt oké, soms is het te traag en soms is het niet bij te houden. Voor mijn klant was het een uitdaging om de variatie in dit ritme om te zetten in een meer constant ritme.

Hij herkende de nood aan een meer constant ritme voor zijn team. Tijdens zijn verhaal besliste hij met zijn leidinggevende in gesprek te gaan. De Start to Run is gekend terrein. In 2019 wil hij iets nieuws kunnen toevoegen. Dat is noodzakelijke voeding voor zijn enthousiasme. Het huidige gevarieerde ritme samen ombuigen naar een ritme dat past bij zijn team, vond hij een fijne uitdaging.

Het verhaal van het beeld bracht vanzelf heel wat inzichten naar boven. De kennis was al die tijd aanwezig maar hij vond tot nu toe niet de juiste ‘taal’ om alles te benoemen.

 

Dorine Nevelsteen
Loopbaancoach en I love my job-architect

Wat is jouw beeld waarmee je jouw job in 2018 kan omschrijven?
Mag er iets uit het beeld verdwijnen?
Wil je iets toevoegen?
Of is jouw beeld helemaal oké en ga je hier in 2019 koesterend mee door?