,

Wie heeft jou in 2018 geïnspireerd? #eindejaarsvragen die er echt toe doen (5)

eindejaarsvragen: wie en wat inspireerde mij in 2018?

Eindejaarsvraag 5:

Wie en wat heeft jou geïnspireerd in 2018?

Rita heeft heel wat inspirerende mensen opgemerkt: 

Rita Raets, zaakvoerder van I Love My JobIk hou ervan om boeiende mensen te ontmoeten en hun verhalen te horen, boeken te lezen die mij toegang geven tot werelden waar ik geen deel van uitmaak, films met diepgang te zien zoals ‘Down to earth’.

Nieuwe zaken uitproberen inspireert mij, mij laten verrassen door plekken waar ik nog niet kwam, surfen op quotes van wijze mensen, uitspraken die raken. Het maakt mij wijzer en milder en stelt mij in staat bewuster in het leven te staan.

 

Mijn man inspireert mij dagelijks. Ik ervaar hoe hij – ondanks zijn ziekte, de ongemakken en de twijfels – zoveel moois uit het leven haalt.
Ik zie de vechter in mijn dochter die op haar kronkelig levenspad, telkens ‘haar’ weg weet te vinden met veel zoeken, vallen en opstaan. Ze geeft niet op.
Ik ben dankbaar om dit jaar Rudi Vranckx ‘life’ te hebben ontmoet. Ik bewonder zijn ‘niet (ver)oordelen’ ondanks de gruwel die hij van dichtbij meemaakt.
IJsland binnenvliegen en de Vatnajökull gletsjer (de grootste van Europa) vanuit de lucht aanschouwen was ‘breathtaking’ en gaf mijn milieubewustzijn een boost.
Ik ontmoette Michael Portzky waardoor ik nu veel bewuster met mijn ‘veerkracht’ omga en die kennis doorgeef aan mijn klanten.
De vele verhalen van mijn klanten inspireren mij. Ik ontmoet zoveel mooie mensen die graag iets van hun leven willen maken en hulp bij ons zoeken als dat even niet lijkt te lukken.
Ik ontmoette Tareth en sjamaan Ahamkara op mijn spirituele pad. Een nieuwe wereld ging voor mij open. Meer van dat.
Ik genoot van de Hammam bij Amin en van ‘Witlof from Syria’. Het versterkt mijn overtuiging dat de verandering die onze wereld nodig heeft vanuit het ‘vrouwelijke’ zal moeten komen.
Mijn ouderlijk huis opruimen, inspireert mij. Ik besef opnieuw: het leven is zo vluchtig. Ik zal er in 2019 nóg bewuster in staan.

 

Rita Raets
Zaakvoerder en loopbaancoach bij ‘I love my job’

Wie heeft jou geïnspireerd het afgelopen jaar?
Welke gebeurtenis bleef nazinderen?