Hoe kijken young professionals naar hun loopbaanontwikkeling?

Nieuwe prioriteiten

Wanneer je werk doet wat je graag doet, werk je geen dag in je leven. Maar, hoe kijken de jongere generaties hier naar? Volgens Gallup’s “It’s the manager” zijn er enkele zaken waar de young professionals van vandaag veel belang aan hechten als het aankomt op hun job:

 • Ze zoeken naar een doel, niet gewoonweg een job
 • Er is een grotere behoefte aan een coach, in plaats van een baas
 • Er wordt gezocht naar ontwikkelingskansen
 • Deze ontwikkelingskansen hangen samen met de behoefte aan ‘ongoing’ conversaties, in plaats van jaarlijkse evaluaties

Een job vinden die aan al deze voorwaarden voldoet is niet evident. Al deze voorwaarden vereisen een bepaald niveau van zelfkennis. Weten wie je bent, wat je wil, wat je belangrijk vindt en waar je naar toe wil is niet altijd even gemakkelijk. In onze podcastaflevering ‘Loopbaanbegeleiding voor Young Professionals’ hebben we het uitgebreid over de uitdagingen waar Young Professionals voor staan. Het gaat vaak om en-en: een succesvolle job, die matcht met persoonlijke waarden én persoonlijke ontwikkeling, en tegelijk te combineren is met heel wat andere activiteiten, die het leven tot een ‘zinvol’ leven maken. Beluister de podcast hier – herkenbaar?

 

Wat is loopbaanbegeleiding?

Loopbaanbegeleiding ondersteunt jou in het maken van een loopbaankeuze of loopbaanbeslissing. Tijdens enkele individuele gesprekken ga je samen met een loopbaancoach op verkenning waar je mee zit en waar je graag naar toe wil. Binnen deze begeleiding krijg je enkele oefeningen en opdrachten mee naar huis die nadien besproken worden. Op die manier kom je tot nieuwe ideeën en inzichten. Zo wordt duidelijke welke competenties en talenten nodig zijn om je loopbaan actief in handen te nemen en hoe je verder kan ontwikkelen.

De begeleidingstrajecten die I love my job aanbiedt typeren zich door te vertrekken vanuit wie jij bent, wat jij belangrijk vindt, wat jouw talenten zijn – om van daaruit te gaan kijken welke taken, jobs, werkomgevingen en uitdagingen bij jou passen. Samen gaan we op zoek naar de context die bij jou past! Hoe meer je concreet hebt wat voor jou belangrijk is en welke context daarvoor nodig is, hoe makkelijker je concrete acties kan ondernemen, in de juiste richting.

Werken aan je loopbaan is werk maken van een zinvoller leven.

 

 

Waarom loopbaanbegeleiding?

Of je een Young Professional bent of al wat meer levensjaren op de teller staan hebt: het is voor iedereen soms moeilijk om de juiste loopbaankeuzes te maken. We hoeven het niet onder stoelen of banken te steken, dat de juiste match maken tussen wie jij bent en het werk dat je doet, niet altijd eenvoudig is. Maar van zodra je er concreet mee aan de slag gaat, zie je allicht snel resultaat.

Herken jij je in één of meer van deze uitspraken?:

 • Je haalt onvoldoende energie uit je werk
 • Je wil ander werk maar hebt geen idee wat
 • Je gelooft dat je meer potentieel in je hebt, dan dat je laat zien op je werkplek
 • Je rolde, na je studies, in een job die mogelijks toch niet bij je blijkt te passen
 • Je wil jouw talenten leren kennen
 • Je wil ontdekken welke richting je, vanuit je talenten, op de arbeidsmarkt best uitgaat
 • Je wil in kaart brengen welke waarden en normen voor jou belangrijk zijn in een job
 • Je hebt ambitie en wil hierover een gefundeerd gesprek aangaan met je werkgever, en je weet niet hoe je dit best kan voorbereiden

Als je je hierin herkent, kan loopbaanbegeleiding jou een oplossing beiden. Beter begrijpen wie je bent en wat je wil is van groot belang om meer geluk te hebben in je werk en in je leven. Aangezien de jonge generatie veel belang hecht aan een doel, niet gewoonweg een job, is de eerste stap zelfkennis.

Loopbaanbegeleiding kan gevolgd worden aan de hand van loopbaancheques. Om recht te hebben op deze cheques dien je 7 jaar werkervaring te hebben. Als young professional kan je al met vragen zitten omtrent je job zonder 7 jaar werkervaring te hebben. I love my job biedt hier een oplossing voor.

 

 

I love my job – Do you? 

Bij I love my job bieden wij een Young Professional Pakket aan om jou hierin te ondersteunen! Je kan instappen als je een jongvolwassenen bent die geen 7 jaar werkervaring heeft, en dus ook (nog) geen recht heeft op loopbaancheques.

Val je onder één van volgende doelgroepen, dan is dit traject iets voor jou:

 • Je zit in de laatste fase van je studie of je hebt net je diploma op zak, maar je hebt nog geen zicht op welke richting je uit wilt;
 • Je bent aan de slag (sinds enkele maanden of jaren), maar je twijfelt of je wel echt op je plek zit.

Droom je van een job die jou energie geeft? Waarvoor je uit je bed springt? Waarin je jouw talenten ten volle kan inzetten? Wij zijn er van overtuigd dat het kunnen kiezen voor zo’n job start bij zelfkennis. Hoe beter jij jezelf kent, hoe gemakkelijker het wordt om te kiezen voor een job die echt bij je past! Ben jij een Young Professional? En ben je op zoek naar jouw talenten? Maak gratis kennis met een coach uit jouw buurt.

 

 

Terug naar overzicht