Een klant getuigt: meer mentale kracht dank zij loopbaanbegeleiding

I love my job deelt graag haar expertise via workshops en lezingen. Maar ook tijdens onze loopbaangesprekken begeleiden we onze klanten in de ontwikkeling van hun mentale kracht. Lees deze anonieme getuigenis over het proces dat een klant doormaakte toen ze bij Catherine, onze loopbaancoach in Opwijk, in begeleiding was.

“Een hulpverlener waar ik voor een medisch ongemak terech kwam, liet me inzien hoe diep ik zat. Ze raadde me aan om contact op te nemen met Catherine Carton, ervan overtuigd dat Catherine de geschikte persoon was om me erdoor te helpen, zowel privé als professioneel.

Aanvankelijk geloofde ik er niet in, ik heb nooit geloofd dat ‘praten werkt’. Omdat ik 200% in mijn hulpverlener geloofde en ik me realiseerde dat ik inderdaad veranderd was en helemaal niet meer gelukkig was op het werk, wilde ik het erop wagen.

Telefonisch contact opnemen met Catherine was voor mij al heel moeilijk, maar toch legde ik een afspraak vast. Ons eerste gesprek viel me ook zwaar, het zette heel mijn wereld op zijn kop, ik werd met zoveel zaken geconfronteerd waar ik eigenlijk liever niet mee geconfronteerd werd. Ik kwam mezelf tegen…

Mijn oorspronkelijke doel van de jobbegeleiding was ‘terug tevreden naar mijn werk gaan’, eigenlijk dacht ik bij mezelf ‘nog 2 jaar proberen te overleven op mijn werk’, daarna zouden mijn kinderen afgestudeerd zijn en zou ik wel stoppen met werken…

De gesprekken met Catherine vielen steeds beter mee, het was niet telkens meer een opgave, ik beseft dat ik me steeds beter in mijn vel voelde en ik kwam tot inzichten wat écht belangrijk voor me was. En, eerlijk gezegd, na 2 sessies keek al uit naar een volgende afspraak, omdat ik besefte dat het me deugd deed.

Ik heb uiteindelijk beslist een andere weg in te slaan. Ik ben verhuisd en heb een fantastische nieuwe job, ik ga elke dag met plezier naar mijn werk, eigenlijk voelt het niet als werken, ik doe gewoon wat ik heel graag doe. Ik denk er niet meer aan om al te stoppen met werken, dit wil ik echt nog een hele tijd verder doen.

Contact opnemen met Catherine, de gesprekken aangaan, tot inzichten komen en uiteindelijk beslissen tot verandering,… ik had het al veel vroeger moeten doen. Ik ben een ander mens geworden, terug de oude denk ik soms, maar neen, ik ben nu sterker dan ik ooit geweest ben. Ik twijfel niet om mij op mijn werk (en privé) uit te spreken als iets niet goed voor me aanvoelt, ik ben perfect gelukkig, op het werk en erbuiten.

Ik ben dankbaar en zo blij dat ik de stap gezet heb.”

Anonieme getuigenis

 

 

Terug naar overzicht