Getuigenis: ik heb op mijn werk mijn positie verstevigd

 

Getuigenis van Yves, coördinator en therapeut. Hij volgde loopbaancoaching bij I love my job

Bij de aanvang van mijn loopbaancoaching, had ik best wat drempelvrees. Aan de andere kant van de kamer zitten (ik ben zelf therapeut), was voor mij een nieuwe en onwennige situatie. Bovendien zou ik mezelf kwetsbaar moeten opstellen en moeten aangeven dat ik niet meer verder kon zoals ik bezig was. Ergens voel je dat natuurlijk wel aan, maar om er woorden aan te geven en die vervolgens luidop uit te spreken terwijl er iemand luistert, dat is natuurlijk nog wat anders.

Ons eerste gesprek was een telefonische kennismaking. De coach deed een grondige screening en vroeg me naar mijn verwachtingen. Gestructureerd en duidelijk vertelde hij wat hij me kon bieden. Hij nam hiervoor de tijd, waardoor ik nog voor onze eerste ontmoeting erg op mijn gemak was. Ik mocht ook heel snel op gesprek komen.

Het methodisch kader geeft houvast.

Jef (de coach) heeft steeds helder toegelicht wat ik van elke sessie kon verwachten. Daarbij volgde hij enerzijds het proces via ‘het loopbaanboek’, maar anderzijds bood hij ruimte en tijd om stil te staan bij wat ik zelf belangrijk vond om in te brengen. Deze combinatie van eigen inbreng, gekoppeld aan een methodisch kader, heeft echt gewerkt voor mij! Dat methodische kader geeft bovendien een duidelijk houvast en straalt professionaliteit uit.

Tussentijdse opdrachten

Voor de tussentijdse opdrachtjes was het soms wel ploeteren. Niet altijd gemakkelijk om te combineren met al de rest. De opdrachtjes hielpen echter wel om bij de spreekwoordelijke les te blijven. Vanuit mijn therapeutische praktijk werk ik ook vaak met opdrachten, maar door zelf eens aan deze kant te staan, begrijp ik nog meer de impact én het nut ervan.

Ik stond als mens centraal

Ik apprecieer enorm dat Jef steeds mijn tempo is blijven volgen zonder het doel (een antwoord op mijn loopbaanvragen) uit het oog te verliezen. Bij dat tempo hoort ook de oefening met de magische cirkel. Het siert Jef dat hij hierin niet heeft doorgedreven (en geloof me dat er coaches zijn die dat wel doen)! Wie weet geraak ik ooit wel eens op een spoor waar er wel ruimte is voor mindfullness, meditatie, yoga of magische cirkels. Voorlopig spoort het minder goed met wie ik ben… (te) nuchter en aarzelend of zoiets?!

Talenten zijn de rode draad bij ‘I love my job’

Ik heb bijzonder veel gehad aan het sprokkelen van talenten. Hoewel ik mezelf relatief goed ken, was het bijzonder fijn om in heldere en duidelijke bewoordingen te zien en te voelen wat mijn talenten zijn én de bijhorende valkuilen. Ik vond de aanvulling ‘in welke context komen deze talenten ten volle tot hun recht’ zeer verrijkend.

Talenten staan centraal bij ‘I love my job’. Jef is doorheen ons traject blijven terugkoppelen naar die talenten. Het is een soort van rode draad die me vanzelf heeft gebracht bij mijn toekomst. Ik heb het als ontzettend geruststellend ervaren om die toekomst zelf meer in handen te gaan nemen.

Vandaag heb ik meer voeling met mijn waarden en talenten, waardoor ik meer op mijn strepen durf te staan, uiteraard vanuit een immer verbindende houding. Had iemand mij in september gezegd dat ik op belangrijke vergaderingen stevig en gefundeerd het voortouw zou nemen, ik had het niet geloofd. Ik heb op het werk mijn positie verstevigd door mij krachtiger te profileren.

Getuigenis van Yves – coördinator en therapeut

Terug naar overzicht