loopbaanbegeleiding werkgeluk I Love My Job

Via loopbaanbegeleiding tot stralende tandartassistente

Maandag was ik bij de tandarts. Wat een aangename verrassing om daar Elke te zien, een jonge vrouw die ik een paar maanden geleden in loopbaanbegeleiding had. Toen was ze erg zoekende, al een tijdje.

Terwijl ik met opengesperde mond in de stoel lig, buigt deze vriendelijke tandartsassistente zich over mij en zegt: “Ah, dag Rita!”. Ze moet eerst haar ‘vermomming’ opzij schuiven voor ik haar herken.

En ze vertelt mij stralend dat ze in deze tandartsenpraktijk een werkcontext heeft gevonden die helemaal bij haar past. Ze kan haar talenten alle dagen inzetten in haar werk en dit wordt erg gewaardeerd.

Wat ik mij van haar spontaan herinnerde: dat ze een bezige bij is (het is een drukke praktijk waar de dingen vooruit moeten gaan), dat ze de dingen écht goed wil doen (de praktijk staat bekend als één van de beste in de regio), dat ze met haar hoofd én haar handen wilde werken en dat ze voldoende in beweging wou zijn (perfecte match met de job), dat ze goed kan organiseren en daarbij met veel zaken rekening houdt (een organisatietalent kunnen ze in deze praktijk écht wel gebruiken).

Dit maakt mij gelukkig: weten dat ik deze jonge vrouw mee op weg heb mogen zetten naar een gelukkiger (werk)leven. Daar doen we het bij I ♥ my job voor, daar draait heel ons werk rond.

Wil jij ook meer energie halen uit jouw werk? Wil jij met meer plezier naar jouw werk vertrekken? En wil je daar met een professionele coach over reflecteren hoe dat voor jou concreet kan?

Dan is het wellicht nuttig om met ons en onze manier van werken kennis te maken. Dat kan op één van de Prikkelavonden. We organiseren er nog 4 dit najaar en de plaatsen zijn beperkt. Snel zijn is dus de boodschap.

 

Rita Raets – zaakvoerder en  ‘I ♥ my job’ architect

Terug naar overzicht