Van diensthoofd tot verpleegkundige in het woonzorgcentrum: getuigenis over gelukkig zijn op het werk

 

Een hulpverlener waar ik voor een medisch ongemak kwam, liet me inzien dat ik echt wel heel diep zat. Ik had het zelf niet door. Ze raadde me aan Catherine Carton van ‘I love my job’ te contacteren.

Ik had er niet veel zin in, ik heb nooit geloofd dat ‘praten werkt’. Omdat ik 200% in mijn hulpverlener geloofde en ik me realiseerde dat ik helemaal niet meer gelukkig was op het werk, dacht ik: ‘Ik waag het erop’.

Mijn oorspronkelijke doel van de jobbegeleiding was ‘opnieuw tevreden naar mijn werk gaan’.  Eigenlijk was mijn voornemen: nog 2 jaar overleven op mijn werk, dan zijn mijn kinderen afgestudeerd en kan ik stoppen met werken.

Telefonisch contact opnemen met Catherine was voor mij al heel moeilijk. Ons eerste gesprek viel me zwaar, het zette heel mijn wereld op zijn kop, ik werd met zoveel zaken geconfronteerd die ik eigenlijk liever niet onder ogen zag.

De gesprekken met Catherine vielen steeds beter mee: het was geen opgave meer, ik voelde me steeds beter in mijn vel, ik kwam tot inzichten over wat écht belangrijk voor me was. Eerlijk gezegd, ik keek steeds meer en meer uit naar de volgende afspraak omdat het mij zo’n deugd deed.

In de loop van het loopbaantraject heb ik beslist een andere professionele weg in te slaan. Ik heb de nodige stappen gezet en ik ben verhuisd. Ik heb nu een fantastische job, ik ga elke dag met plezier naar mijn werk (eigenlijk voelt het niet als werken), ik doe wat ik heel graag doe. Ik denk er niet meer aan om te stoppen, dit wil ik echt nog een hele tijd verder doen.

Contact opnemen met Catherine, de gesprekken aangaan, tot inzichten komen, beslissen tot verandering, de nodige acties ondernemen, … ik had het al veel vroeger moeten doen. Ik ben een ander mens geworden, terug de oude denk ik soms, maar neen, ik ben nu sterker dan ik ooit geweest ben. Ik twijfel niet meer om op mijn werk (en privé) mezelf uit te spreken over wat niet goed voor me aanvoelt. Ik ben perfect gelukkig, op het werk en erbuiten. Ik ben dankbaar en zo blij dat ik de stap naar loopbaancoaching en Catherine van ‘I love my job’  gezet heb.

 

I love my job Catherine Carton loopbaancoach Opwijk

Ben je ook op zoek naar meer handvaten om met plezier te gaan werken?
Catherine Carton coacht voor ‘I love my job’ in Opwijk en online

 

 

 

Terug naar overzicht