Bij ‘I love my job’ begeleiden we graag leidinggevenden

Leidinggevenden hebben zelden een klankbord. Hoe hoger ze in de hiërarchie zitten, hoe meer ze op zichzelf aangewezen zijn.
Nochtans worden slechts uitzonderingen geboren als leider. De meesten leren het vak met vallen en opstaan.

Wij ondersteunen leidinggevenden graag in hun groeiproces, via coaching en workshops

Zo volgde Sven (CEO) een traject bij Ellen (bekijk het filmpje). Sven zat tot over zijn oren in het Loopbaanbegeleiding bij Ellen Geers - getuigenis Svenwerk, de balans werk-privé was zoek, hij had geen focus meer en danste wat in het ijle.

Heeft de coaching hem iets opgebracht? Gigantisch veel, zegt hij. Het heeft hem enorm vooruit geholpen, het is een intens proces geweest dat tot mooie veranderingen heeft geleid.
“Ik werk nog altijd veel. Wel doe ik het op een meer aanvaardbare manier, zowel voor het werk als voor het gezin” vertelt Sven.
Zijn vrouw geeft hem er één van de mooiste complimenten bovenop: ‘Ik vind dat je een beter mens bent geworden.’

Bij I love my job werken we met de mens én met de leidinggevende

Zowel tijdens onze coachings als in onze workshops lopen de ‘rol’ die je als leider opneemt en wie je bent als ‘mens’ sterk door mekaar. Het kan ook niet anders. Als mens geef jij immers kleur aan jouw rol.
Wie ben jij als leider? Waarom koos je voor deze rol? Wat is jouw geheim om ervoor te zorgen dat jouw mensen met plezier voor je komen werken? En dat is niet los te koppelen van de vraag: wie ben jij als ‘mens’? Wat zijn jouw natuurlijke kwaliteiten? Hoe kleurt dit jouw leiderschapsstijl? Wat is daarvan de kracht? Wat zijn de valkuilen? Voor jezelf en voor anderen?

Drie adviezen om te groeien als leidinggevende

  1. Ken jezelf

    Doe aan zelfreflectie. Ga bij jezelf naar binnen en bouw zelfkennis op. Word je heel erg bewust van jouw energiegevers, jouw natuurlijke kwaliteiten, wat jij belangrijk vindt in jouw leven en werk, waarom jij voor deze rol koos, wat goed loopt en waar je telkens weer tegenaan loopt. Dit boeiende proces leidt tot een steeds hogere mate van zelf-bewust-zijn en is de eerste stap naar verandering en groei.

  2. Durf hulp in te roepen

    Zij die als leider geboren worden, zijn echt uitzonderingen. De meesten leren dit met vallen en opstaan. Het is dan ook zeer verstandig om regelmatig inspiratie op te doen over deze uitdagende rol. Dat kan via boeken, lezingen, andere leidinggevenden raadplegen, opleiding, workshops, individuele coaching, … Er zijn veel mogelijkheden. Kies er één die bij je past. Leidinggeven is een complexe stiel met veel facetten. Je hoeft het niet allemaal alleen uit te zoeken.

  3. Je hoeft niet perfect te zijn

    Perfectie is niet van deze wereld. Gelukkig maar. Het hoeft dus ook niet allemaal 100% in orde te zijn. Durf te doen en te falen. Geloof in jezelf en zet stappen, hoe klein ook. En als het niet van de 1ste keer lukt: probeer opnieuw. Geef niet op. Laat je vooral niet tegen houden door angst. Handel en stuur bij terwijl je stappen zet. Je leert, je groeit en dat is bewonderenswaardig.

Wees welkom bij ons voor:
⦁ een individuele coaching
⦁ een workshop ‘verbindend leiderschap’

 

Rita
Stichter en bezieler van I love my job

Terug naar overzicht