Sterke leidinggevenden ontwikkelen is een must! 

Wie resultaten wil, investeert in leiderschap. Sterke leidinggevenden in huis hebben biedt uw organisatie veel voordelen. Zij zorgen er oa voor dat uw uitgestippelde HR beleid succesvol in praktijk wordt gebracht. Beschikt uw bedrijf over sterke leidinggevenden?

Bouwsteen Sterke Leidinggevenden

Wat is een sterke leidinggevende?

Sterke leidinggevenden laten hun medewerkers maximaal renderen. Zij weten van iedereen de talenten te ontdekken en te ontwikkelen. Zij halen het beste uit hun mensen. Zij coachen hun mensen naar autonomie en stimuleren hen tot groei. Zij praten met hun mensen in plaats van over hun mensen. Tegelijkertijd zijn deze leidinggevenden een belangrijke verbindingschakel. Zij weten verbinding te creëren met hun medewerkers én met de ondernemingsdoelstellingen.

De voordelen op een rij

Bedrijven die hun leidinggevenden ontwikkelen plukken daar de vruchten van. Zoals beschreven, laten sterke leidinggevenden medewerkers maximaal renderen. Hierdoor voelen zij zich meer gewaardeerd en gaan zij beter presteren, productiever worden, meer plezier in het werk uiten en minder snel geneigd zijn te zeuren en te klagen of het bedrijf te verlaten. Dit allemaal resulteert in meer omzet. Deze geëngageerde medewerkers zorgen haast automatisch voor schitterende bedrijfsresultaten.

Stijlen van leidinggeven

De perfecte stijl van leidinggeven bestaat niet. Er bestaan verschillende manieren van leidinggeven. Belangrijk is dat elke leidinggevende zijn persoonlijke stijl kent en weet wat daarvan de kracht is en ook de potentieel beperkende kanten. Vanuit die kracht kan men groeien. Een sterke leidinggevende switcht soepel tussen de verschillende stijlen en past zijn manier van leidinggeven aan naargelang de situatie en het type medewerker.

Hoe krijgt uw bedrijf sterke leidinggevenden?

Dat kan via opleiding, individuele coaching, door hen bij HR gerelateerde projecten te betrekken of een combinatie hiervan.

De workshops die ik aanbied zijn: de kunst van het transparant managen, verbindend leiderschap, coachen op motivatie, feedback geven als een geschenk, medewerkers empoweren en eigen leiderschapstijl ontdekken en ontwikkelen. Mijn opleidingen zijn steeds een mix van eenvoudige theoretische modellen, oefeningen, reflectiemomenten, discussies, bespreken van reële cases en de vertaalslag naar de praktijk.

Nog krachtiger is een individueel coachingstraject voor uw leidinggevende zodat de aandacht volledig gaat naar datgene wat uw leidinggevende op dit moment het meeste vooruit zal helpen.

En de max is natuurlijk een combinatie van beide.

Hoe helpen deze opleidingen en deze coaching uw leidinggevenden?

Al deze workshops en de individuele begeleiding helpen uw leidinggevenden de juiste aanpak kiezen in een bepaalde situatie. Meer nog uw leidinggevenden zijn zich bewust van het belang en de kracht van hun rol. Zij zijn zich tevens bewust van hun persoonlijke sterktes en hun groeipotentieel waardoor zij effectiever en efficiënter omgaan met hun leiderschapsvaardigheden. Daardoor genereren zij heel wat positieve energie binnen hun team en weten deze te kanaliseren richting gewenst resultaat. Zij krijgen medewerkers die hun leider met veel plezier volgen. En het gevolg daarvan is dat u de vruchten plukt van het beschikken over sterke leidinggevenden.

Laat Rita Raets u helpen!

Bekijk de voorbeelden: meestergasten versterken in hun rol, people management by empowerment, verbindend leiderschap en laat mij u helpen. Ik bied u de juiste ondersteuning zodat u sterke leidinggevenden krijgt. Zo kunt u na verloop van tijd zonder mij verder. Lees de getuigenissen van KMO’s en grotere bedrijven die u vooraf gingen.

Over Rita Raets

Ik ben de HR architect die met behulp van 6 bouwstenen een omgeving kan creëren waarbij duurzaam engagement centraal staat. Maak meteen uw afspraak: +32 497 50 66 12.

Terug naar overzicht