Eindejaarsvragen die er écht toe doen (6): Welke beslissing zou jij best nemen in 2018?

De komende twee weken stellen we zes eindejaarsvragen die er écht toe doen. Dus niet de klassiekers zoals je ze tegenkomt in de media. Wel zes vragen die er echt toe doen. Telkens geeft één van onze ‘I ♥ my job’ coaches een persoonlijk antwoord. Jouw antwoord zien we graag komen op Facebook, via de website, e-mail…

Eindejaarsvraag 6:

Welke beslissing zou je best nemen in 2018?
En als je ze neemt, wat zal die beslissing je brengen?

 

Onze loopbaancoach Fien ziet alvast een beslissing opduiken:Fien Raveschot, loopbaancoach bij I Love My Job

Met twee zelfstandigen in huis die elk een vrij drukke sociale agenda hebben, lijken onze handen wel eens vergroeid met onze smartphone. Het toestel kan echt nuttig zijn, helpt ons met veel en doet ons veel plezier. Toch heb ik het gevoel dat we hier thuis iets te snel en onnodig naar het mobieltje grijpen. Er gaan heel wat kostbare ‘in het nu momentjes’ verloren voor mezelf en mijn gezin.

 

Ik neem me voor om in 2018 hieraan iets te doen. Ik wil bewuster omgaan met het digitale gebeuren in ons huis. Waardoor we meer zullen kunnen genieten van de ontspanningsmomenten samen en waardoor ik meer tijd en ruimte zal hebben voor mijn creatieve noden samen met onze drie kindjes. Alleen al door aan dit perspectief te denken, voel ik dat mijn ogen ogen blinken!

En als coach weet ik heel goed hoe uitdagend het kan zijn om een beslissing echt uit te voeren. Daarom heb ik mijzelf al voorbereid: ik heb met mijn man overlegd, ik heb een blad opgehangen in ons huis. En ik heb onze kinderen gevaagd wat ze volgend jaar graag met mij willen knutselen en willen doen. Samen hebben we een lange lijst gemaakt… van grappig tot iets minder realistisch. In elk geval heb ik zo gezorgd dat mijn beslissing meer kan op slagen heeft. Ik hou jullie op de hoogte!

Welke beslissing zou jij best nemen in 2018?
En wat houdt je tegen om er nu al voor te gaan?

Terug naar overzicht