Wanneer nam jij nog eens tijd voor jezelf?

Mensen die bij ons een traject ‘loopbaanbegeleiding’ volgen, zijn gedurende 7 uur met niets anders bezig dan met zichzelf en dat vaak voor het eerst in hun leven. Niet om uit te zoeken wat er allemaal mis is en dat te corrigeren. Wel om te achterhalen wat er allemaal mooi aan je is en om dat professioneel sterker uit te dragen. 

Wat levert het op? 

Voor velen is zo’n traject een leuke ontdekkingsreis, spannend en soms confronterend. Maar altijd leerrijk en beklijvend. En het geeft je een boost aan zelfvertrouwen. Het leidt ook altijd tot actie: vaak binnen de huidige organisatie, soms daarbuiten en altijd gecombineerd met een persoonlijk ontwikkelingsplan.  

Jouw stip aan de horizon creëren. 

Glashelder weten wat je graag anders wil in jouw professionele leven, gekoppeld aan een concreet actieplan kan zoveel goesting en energie geven. Visualiseer jouw verlangen, creëer jouw stip aan de horizon: jouw professionele doel waar jij écht wil voor gaan. Een doel dat jou als een magneet aantrekt. 

Voorbeelden: 

 • Ik wil mijn eigen zaak opstarten
 • Ik wil binnen mijn organisatie een job die beter aansluit bij wat mij energie geeft
 • Ik wil ’s avonds voldoende fit thuiskomen zodat ik van mijn kinderen kan genieten
 • Ik wil mijn stressfactoren op het werk in kaart brengen en ze aanpakken       
 • Ik wil minder digitaal werken 
 • Ik wil een betere werk-privé balans
 • Ik wil de spanning tussen mij en mijn leidinggevende weg 

We gaan samen graven 

Als het op het werk wringt en je wil daar iets aan doen, dan borrelen automatisch de volgende vragen op: 

 • Wat wil ik eigenlijk? 
 • Hoe ziet mijn ‘ideale’ job eruit?  
 • Wat maakt mij gelukkig op het werk? 
 • Waar krijg ik energie van?
 • Wat vind ik belangrijk in mijn leven en werk? 
 • Wat boeit mij?
 • Waar verlang ik naar? 
 • Wat houdt mij tegen om helemaal te gaan voor wat ik wil? 

We gaan in eerste instantie graven naar antwoorden op deze vragen. Dit resulteert in wat we noemen een persoonlijk ‘innerlijk kompas’. Pas als dat helder is, maken we de vertaalslag naar een persoonlijk ‘jobkompas’. Je hoeft op dat moment nog niet te weten of het in de realiteit ook haalbaar is, een realiteitscheck komt later. Gun jezelf de ruimte om vrij te dromen over werk en een werkomgeving waar jij veel plezier beleeft, waar je op je best bent, de tijd vergeet, waar je energie krijgt van wat je doet en het gevoelen hebt zinvol bezig te zijn. Het zijn puzzelstukken die helpen om jouw stip aan de horizon te bouwen en stappen te zetten.      

Wat maakt onze aanpak uniek? 

Bij ons geen computertesten of vragenlijsten, maar wel een diepgaande individuele dialoog,  ondersteund door een proces en methodieken die we zelf ontwikkelden. Centraal daarbij staat jouw loopbaanvraag. Samen gaan we op zoek naar antwoorden.  

Onze loopbaancoaches luisteren met oprechte interesse naar jouw verhaal, ze stellen veel vragenreflecteren samen met jou, geven hun mening. Zo ontdek je gaandeweg hoe jij gelukkig(er) wordt in jouw werk. 

Je krijgt beter zicht op je talenten en sterktes, op wat voor jou belangrijk is, waar jij naar verlangt. Het wordt gaandeweg helder wat je echt wil op werkgebied. Samen vertalen we dit in concrete rollen die goed bij jou passen of kleine aanpassingen in de huidige job.  

Wat typeert onze coaches? 

Wij werken uitsluitend met geëngageerde en ervaren loopbaancoaches die één ding gemeen hebben: wij gaan op zoek naar wat wél werkt, eerder dan ons te concentreren op jouw problemen. Wij gaan op zoek naar jouw kern, wie jij écht bent en wat jij écht wil in jouw professionele leven. Van daaruit kan jij keuzes maken die bij jou passen. 

Wij hebben samen vele jaren ervaring en investeren permanent in onze persoonlijke ontwikkeling. Onze expertise zetten we volop in tijdens elk individueel gesprek. 

Dit zijn de woorden die I love my job typeren

 • Krachtig. Wij zetten mensen, teams en organisaties in hun kracht. Samen zoeken we waar wél energie zit, waar goesting voor is, wat wél mogelijk is, … Dit geeft mensen een boost waardoor ze stappen zetten, vanuit kracht en zelfvertrouwen.
 • Diepgaand. Wij vergroten inzicht op een diep niveau: talenten, waarden, behoeften, passies, interesses, goesting, verlangens, … En evenzeer valkuilen, angsten, uitdagingen, saboteurs, …  Daar gaan we mee aan de slag. Zo realiseren we diepgaande en duurzame verandering zowel individueel als in teams.
 • Puur. Wij doen waar we in geloven en waar we expert in zijn. En we doen het met veel goesting. Zo blijven we trouw aan onszelf en inspireren we door onze bezielde manier van werken. Wij kiezen voor authenticiteit en helpen anderen op hun weg daar naartoe. Want dat is waar iedereen naar verlangt: puur zichzelf mogen zijn.
 • Warm. Wij werken met mensen op momenten dat het minder goed gaat. Wij weten veiligheid en warmte te creëren zodat mensen in alle eerlijkheid naar zichzelf en situaties kunnen kijken. Wij weten om te gaan met kwetsbaarheid en die om te buigen naar moed om stappen te zetten.

Laat je inspireren

Wil jij groeien in je werk? Meer uit jezelf halen? Beter samenwerken met collega’s? Jouw rol als leidinggevende sterker opnemen? Minder stress ervaren?

Wij van I love my job inspireren je graag. Download ons doe-boek en voel of onze manier van werken bij jou past. Of maak meteen een afspraak voor een kennismakingsgesprek. Het is gratis en verplicht tot niets.  

Tot heel binnenkort!

Het I love my job team

Terug naar overzicht