Wat hebben ‘loopbaanbegeleiding’ en ‘natuurbeleving’ met elkaar te maken?

Wat hebben ‘loopbaanbegeleiding’ en ‘natuurbeleving’ met elkaar te maken? We hadden er een gesprek over met Sofie Cloots, onze I love my job coach in Buggenhout. Ze heeft haar coachpraktijk aan de rand van Buggenhoutbos en integreert natuurelementen regelmatig in haar begeleidings.

Sofie, hoe kan de natuur ons leven en onze loopbaan een boost geven?

We voelen instinctief dat de natuur ons deugd doet, ons vitaliseert, ons rustiger maakt. Ook tonen wetenschappelijke studies aan dat de natuur onze gezondheid verbetert, zowel fysiek (hartslag, bloeddruk, conditie…) als emotioneel en mentaal. De natuur helpt ook om ons beter te concentreren en bevordert creativiteit. Allemaal goed nieuws, ook voor ons werkleven.

Hoe kan de natuur ons helpen bij onze loopbaanthema’s?

Vertoeven in de natuur helpt mensen om antwoorden te vinden op vragen zoals: ‘Welke keuze wil ik maken? Waar ben ik goed in? Hoe houd ik mezelf in balans op mijn werk en in mijn leven? Waarvan krijg ik energie? Wat is mijn passie, wat zijn mijn dromen? Welke belemmeringen moet ik loslaten?…’

Dat zijn allemaal zeer concrete en essentiële vragen. De natuur verbindt mensen opnieuw met deze diepste wensen en noden.

In verbinding met de natuur ga je meer je innerlijke kompas volgen, waarbij je ontdekt wat voor jou klopt en niet (meer) klopt, wat je deugd doet en geen deugd doet. Door in de natuur stil te staan of je eigen voeten te volgen, kan je zelf ontdekken wat echt bij jou past.

De natuur spiegelt de processen in je loopbaan, beweer je. Hoe werkt dat precies?

Iedereen heeft een unieke weg, alleen is die soms niet helder of kom je een obstakel tegen. Dat is zeker ook zo in je loopbaan. De natuur kan je een inspirerend inzicht of een symbolische betekenis aanreiken. Je krijgt inzichten over welke richting je uit moet of net niet of waar de kern van het probleem zit.

Natuur brengt je ook terug bij je eigen natuurlijke ritme, iets wat we vaak kwijtraken in de hectiek van elke dag. Als je opnieuw kan afstemmen op het ritme van de natuur en de seizoenen, kan je opnieuw vertrouwen op je eigen natuurlijke ritme van groei, actie, rusten, loslaten…

Wat brengt een workshop ‘Loopbaanexploratie in de natuur’?

In deze initiatie ‘loopbaanbegeleiding in de natuur’ leer je via de natuur contact maken met wat jij op professioneel vlak zoekt, wat jij wil gaan doen of wat jij werkelijk nodig hebt. Je ontdekt wat jij nu al in je professionele leven in verandering kan brengen.

Interesse om eens te proeven van deze aanpak?

Volg de workshop ‘Loopbaanexploratie in de natuur’ bij Sofie Cloots

Wanneer: vrijdag 24 juni om 15u
Waar: Buggenhout

Meer info en inschrijven doe je hier.

Terug naar overzicht