loopbaan-werkgeluk-balans

Wat hebben ‘Valentijnsdag’ en ‘I love my job’ met elkaar te maken? Héél, héél veel

Centraal in ons logo staat het ‘hart’. ‘Houden van’ staat centraal bij I love my job. Liefde voelen voor:

  • het leven
  • jezelf
  • het werk dat je doet
  • jouw medewerkers
  • het bedrijf waar je voor werkt

Met warmte, passie en goesting in het leven staan, dat wensen wij jullie toe op deze Valentijnsdag. Om het met de woorden van Marshall Rosenberg, de grondlegger van Geweldloze Communicatie te zeggen: ‘Als je iets doet, doe het dan met het plezier van een kind dat de eendjes voedert.’ Doe dat ook op je werk, willen wij van I love my job dan toevoegen.

Toch gedragen we ons vaak anders dan we echt zijn. Wie we denken te moeten zijn, zit in de weg. We  ervaren grote druk van buitenaf (en die druk dreigt alsmaar groter te worden) en hebben ideaalbeelden in ons hoofd. We twijfelen enorm aan onszelf en dat maakt ons niet bepaald gelukkig. Dat geeft geen energie, we voelen geen passie of goesting, we weten gewoonweg niet wat te kiezen of te doen.

Verwacht niets van jezelf wat niet in je zit, wat jouw omgeving ook beweert. In onze coachpraktijk merken we bijvoorbeeld dat eerder ‘introverte’ mensen zichzelf niet oké vinden omdat de maatschappij ‘extraverte’ mensen sterker lijkt te waarderen.

Ten eerste is dat een overtuiging die je jou hebt aangeleerd en die daarom niet waar hoeft te zijn. Bovendien kost het jou ontzettend veel energie als je je ‘extravert’ gaat gedragen terwijl je dat niet bent. Het is gewoon onplezierig en ongezond om iets te doen wat niet in je zit.

Het kan een enorme opluchting zijn om te constateren: zo ben ik gewoonweg niet. Om ergens mee op te houden en jezelf te laten zien zoals je wél bent.

Happy Valentine!

Rita Raets

Terug naar overzicht