Benut optimaal aanwezige talenten, koester én ont-wikkel ze

Talent groeit wanneer u het verzorgt (ritaraets.be)

Talenten zijn kostbaar. Eens u ze in huis heeft, kan u er best goed zorg voor dragen.

Heeft u aandacht voor de kwaliteiten van uw medewerkers ? 

Neemt u elke gelegenheid te baat om hen te vertellen hoe hun talenten bijdragen aan het success van het bedrijf? En maakt u optimal gebruik van de talenten van uw mensen? Laat u geen talenten onbenut? Durft u uw mensen te vertellen op welke punten zij kunnen en moeten groeien? En doet u dat op een zodanige manier dat zij “goesting” krijgen om eraan te werken? Voorziet u de nodige hulpmiddelen om medewerkers toe te laten aan hun ontwikkeling te werken? En gaat dit bij u verder dan het organiseren van opleiding?

Het belang van talentwaardering

Mensen kunnen zoveel meer als zij contact maken met hun sterktes, hun talenten. Wie zijn talenten ten volle kan uitspelen in zijn job, ervaart werken niet als een opgave maar als een portie plezier. Het is dan ook belangrijk te achterhalen waar medewerkers écht warm van lopen. Waar krijgen zij energie van? Waar ligt hun passie? En is uw onderneming zodanig georganiseerd dat uw mensen hun ziel in hun werk kunnen, mogen en durven leggen?

Talentontwikkeling heeft vele facetten

Het is belangrijk keuzes te maken die op dit moment bij uw bedrijf passen. In ieder geval vertrekken wij in onze benadering bij de kracht van medewerkers, niet bij hun problemen en hun tekorten. Wij kijken vooral naar wat wel werkt en daar gaan we zaken aan toevoegen. We werken vanuit sterktes, zelfinzicht en gedeelde verantwoordelijkheid van medewerker en organisatie.

Hoe kunnen wij u helpen? 

We bouwen samen met u aan de juiste bedrijfscultuur op dit vlak. We werken via praktische adviesverleningindividuele coaching of via teamworkshops. We integreren bepaalde modellen en technieken waar we sterk in geloven omdat ze helpen kerntalenten te ontdekken en te ontwikkelen. Zo werken we met de LIFO methode, het model van de kernkwadranten, de principes van verbindende communicatie, de waarderende benadering en ontwikkelingsgericht coachen. Onze unieke programma’s “Upgrade yourself! Groeien vanuit je kern” en “Maak medewerkers eigenaar van hun loopbaan” zijn absolute aanraders.

De resultaten na onze interventie

We vergroten het persoonlijk leiderschap van leidinggevenden en medewerkers door hen meer in hun kracht te brengen. Vanuit deze kracht zijn zij beter in staat om op een autonome wijze vorm te geven aan hun job. Ze weten wat ze waard zijn en ook waar hun grenzen liggen. Ze zijn niet bang om te stretchen tot buiten hun comfortzone. Mede doordat zij hun talenten mogen, kunnen en durven inzetten, genieten zij van wat ze doen en voelen ze niet de noodzaak om bij u te vertrekken. Ze blijven geëngageerd bij u aan de slag.

Benut optimaal aanwezige talenten, koester én ont-wikkel ze is één van de 6 bouwstenen. Bekijk ook zeker de andere bouwstenen, de getuigenissen en de cases en bouw samen met Rita Raets aan uw duurzame organisatie.

Terug naar overzicht