, ,

Welk voornemen heb je dit jaar niet gerealiseerd? #eindejaarsvragen die er echt toe doen (2)

Eindejaarsvragen die er echt toe doen: welk voornemen heb je niet aangepakt?

In december 2018 stellen we eindejaarsvragen die er écht toe doen. Niet de klassiekers zoals je ze tegenkomt in de media. Wel  vragen die er echt toe doen. Telkens geeft één van onze I love my job coaches een persoonlijk antwoord. Jouw antwoord zien we graag komen op Facebook, via de website, e-mail …

Eindejaarsvraag 2:

Welk voornemen heb je dit jaar niet aangepakt?

Onze loopbaancoach Edgard kijkt en noteert in zijn agenda:

Edgard Meuleman Coach I love my job

Terwijl ik dit schrijf, kijk ik naar een dame die enkele yoga ochtendoefeningen doet op haar terras. Schitterend hoe zo iemand die muizenissen, die misschien nog onbewust in haar slaap hun werk deden, van zich afschudt om weer helder naar een nieuwe dag te kunnen kijken.

Ik vroeg me af bij het zien van dit mooie tafereel: “Welke persoonlijke eigenschap, ben ik vergeten aan te pakken het voorbije jaar?”

Heeft niet iedereen zo zijn zorgen en besognes iedere dag, net zoals ik? Is zo een einde-jaarmoment misschien een uitnodiging om een nieuw voornemen te maken om iets te doen waarmee ik iedere dag mijn energie weer nieuw leven inblaas?  Het maakt me fitter om makkelijker om te gaan met de prikkels van elke dag!

Wil ik voorkomen dat het een voornemen blijft, dan schrijf ik het nu al in het hele eerste trimester van 2019 in kleur in mijn agenda. Zo valt het op, ik ontkom er geen enkele dag aan. Het zou kunnen dat het helpt om mijn voornemen meer kans op slagen te geven.

Ik heb het alvast voor het ganse trimester in mijn agenda ingekleurd met een hartje: “I love my yoga in the morning!”

 

Edgard Meuleman

 

Welk voornemen van 2018 heb je laten liggen?
Welk voornemen zet je in kleur in je agenda, het hele eerste trimester van 2019?