Eindejaarsvraag 8 – over persoonlijke groei

Hoe deed jij afgelopen jaar aan zelfontplooiing? Hoe werkte jij aan jouw persoonlijke ontwikkeling? We stellen je enkele eindejaarsvragen die er écht toe doen. We zijn benieuwd naar jouw antwoord. Laat je inspireren door onze coaches.

Ilona Plichart, onze coach in Mortsel en Antwerpen, deelt haar antwoord.

 

Wat heb ik over mijzelf geleerd in 2020?

Vroeg je mij in februari 2020 om een online masterclass te geven, een online intervisie te verzorgen, mensen via de computer te coachen voor perfectionisme en voor loopbaanbegeleiding? Dan had ik je verteld dat ik dat liever niet deed, omdat ik graag goed connecteer en vooral mensen echt wil zien.

Feed forward naar april, mei, september, oktober, december: ik heb zoveel mensen via de computer gecoacht, ik heb groepen gefaciliteerd, opleiding gevolg en zelf training gegeven. Soms werkte mijn computer goed, soms liet de internetverbinding het even afweten (bij mij of aan de andere kant). Soms besloot er eens een kind binnen te wandelen om een hoogdringende boodschap mee te delen en soms besloten de buren om nu, echt nu, te beginnen boren in de aangrenzende muur.

En toch was het een feest! Want ik heb mooie begeleidingen achter de rug, heb samen met deelnemers de slappe lach gekregen, heb intieme verhalen gehoord en er af en toe eentje gedeeld.

Kortom: ik heb een mooie relatie opgebouwd met online werken. Kan het tippen aan elkaar live zien? Soms wel. Zal ik altijd live blijven werken? Oh ja, en liefst zoveel mogelijk. Zal ik ook via de computer blijven coachen? You bet. Want dat ik mensen begeleid van Kortrijk tot Leuven, van Overijse tot Hechtel-Eksel zonder dat minstens één van ons lang onderweg is, vind ik een enorme verrijking.

 

Wat heb jij afgelopen jaar over jezelf geleerd? En wat doe jij daarmee? Hoe helpt het jou op weg naar een gelukkig en zinvol (werk)leven?

Werken aan je persoonlijke groei is een continu proces dat elke dag evenveel ruimte zou moeten krijgen als eten en drinken. Wil jij jezelf verder ontwikkelen? En kan je daar hulp bij gebruiken? De ‘I love my job’-coaches staan voor jou klaar. 

Terug naar overzicht