I love my job loopbaanbegeleiding het gras is soms grauwer aan de overkant

Het gras is soms grauwer aan de overkant

Heb jij het gevoel dat het niet meer goed loopt op het werk? Je bent niet alleen.
Ontdek het verhaal van Kristien en hoe ze van werk-last naar werk-geluk is gegaan zonder te veranderen van job:

Het is exact een jaar geleden dat ik mijn loopbaancoaching bij ‘I love my job’ afrondde. Het is haast niet te geloven hoeveel zaken waar ik toen van droomde, vandaag realiteit zijn.

Ik denk dat het komt omdat mijn coach destijds de tijd nam én de juiste methodiek beheerste om voldoende diep te graven en mij te laten voelen wat ik écht wilde. Het verlangen was zo groot dat ik de obstakels die ik op mijn pad tegenkwam, overwon. Ik kreeg ook steun om mijn wensen te vertalen in een concreet actieplan, en dat heeft enorm geholpen.

Wat is er vandaag anders in mijn leven?

 • ik ervaar minder stress
 • ik neem meer tijd voor mezelf (zonder mij een egoïst te voelen)
 • ik geniet meer (ook van mijn werk)
 • ik doe nu werk dat me energie geeft (ik werk nog altijd bij dezelfde werkgever)
 • ik heb meer focus waardoor ik meer in het ‘hier en nu’ leef: ben ik thuis dan ben ik daar ook echt, ben ik op het werk dan ligt daar mijn focus
 • ik spreek meer af met vrienden
 • ik kom meer op voor wat ik belangrijk vind
 • ik heb een opleiding mindfulness gevolgd
 • ik heb een opleiding Verbindende Communicatie gevolgd
 • ik heb mezelf grotendeels bevrijd van mijn perfectionisme via een OCP-traject
 • ik spreek nu veel sneller met mijn baas en collega’s over zaken die voor mij lastig zijn
 • ik zet nu veel gemakkelijker de stap naar een opleiding of een coach want ik besef hoe waardevol deze ondersteuning kan zijn.

Was dit een simpel parcours? Eigenlijk wel.

Omdat wat ik écht wilde voor mij zo duidelijk was geworden, o.a. via de droomoefening die ik samen met mijn coach deed. Omdat mijn coach mij duidelijk maakte dat het haalbaar was: mijn droom stond eigenlijk niet zo ver van de realiteit. Ik hoefde niet in de waan van de dag te blijven meedraaien als ik daar niet verder voor koos.

Was het een gemakkelijk parcours? Neen, nog altijd niet.

Het vraagt resoluut kiezen voor mezelf, durven opkomen voor wat ik belangrijk vind en dat durven bespreken thuis en op het werk. Het is elke dag ‘gezonde’ keuzes maken en mij niet laten verleiden door het gemak of de waan van de dag (‘ik ga het niet aankaarten met mijn collega, zo erg is het niet’ of ‘ik zeg mijn afspraak met mijn vrienden af, ik heb te veel werk’).

Het gras is niet altijd groener aan de overkant

Nochtans luidde mijn aanmelding bij mijn loopbaancoach een jaar geleden: ‘Ik wil weg op mijn werk en jij moet mij daarbij helpen. Mijn job geeft mij zoveel stress dat ik thuis niet meer te genieten ben. Als ik daar blijf, word ik ziek.’

De loopbaancoaching heeft mij doen inzien dat ik op mijn huidige werk heel veel krijg van wat ik nodig heb om gelukkig te zijn. Samen met mijn coach heb ik mijn ‘droomjob’ binnen mijn huidige werkcontext uitgeschreven. Die leek helemaal niet onrealistisch. Ik heb al mijn moed bijeengeraapt en heb het voorstel met onze HR-afdeling besproken. Dankzij verbindende communicatie is het mij gelukt hen te overtuigen dat onze organisatie een dergelijke rol nodig heeft. Ik kreeg 6 maanden de tijd om mezelf te bewijzen in de nieuwe job en dat is mij gelukt. Ik zit nu in een rol die mij op het lijf geschreven is.

Als ik nu anderen hoor klagen over hun werk, denk ik: ‘Het gras is precies toch wel grauwer aan de overkant’.

 

Kristien B.

 

Terug naar overzicht