Loopbaancoaching-na-je-pensioen-bij-I-love-my-job-1030x433

Ook wie met pensioen is, heeft recht op loopbaancheques 

Edgard Meuleman schrijft zijn ervaringen neer.

Begin 2018 stelde ik mezelf de vraag: ‘Wat wil ik professioneel nog graag realiseren in de komende jaren?’ Het was voor mij duidelijk dat ik, officieel net met pensioen, mijn  ervaring en inzichten niet verloren wou laten gaan.

Ik had toen al duidelijk de keuze gemaakt dat ik nog meerdere jaren, zolang mijn gezondheid het toelaat, professioneel actief zou blijven.
Bedrijven helpen om een strategie te ontwikkelen en te vertalen naar medewerkers, deed ik al. Maar ik voelde honger naar meer.

Ik wist van het bestaan van de loopbaancheque maar had geen vermoeden dat ik dat op mijn leeftijd en als net gepensioneerde nog zou kunnen bekomen. Ik heb mijn stoute schoenen aangetrokken en VDAB opgebeld. Ik leg hen mijn concrete loopbaanvraag uit nl. ‘Hoe kan ik mijn tweede loopbaan inhoudelijk meer vorm geven?’ en ik kreeg wel degelijk een loopbaancheque, wat me de kans gaf op deze vraag onder professionele begeleiding een degelijk antwoord te zoeken.

‘I love my job’ was voor mij de voor de hand liggende partner om mij hierin te begeleiden. Ik kende Rita Raets al via eerdere samenwerking. De aanpak van ‘I love my job’ sprak mij dermate aan dat ik weinig overtuigingskracht nodig had om mijn keuze te maken.

De professionaliteit van coach Ilona die me begeleid heeft, maakte dat ik alleen maar dankbaar kan zijn dat ik dit traject gelopen heb. De werkwijze van de coach en het ondersteunend werkboek maakte dat ik nieuwe inzichten opdeed over mijn professioneel functioneren, maar vooral duidelijk kreeg dat ik zelf loopbaancoaching wilde doen. Op die manier kan ik dus een nieuwe dimensie geven aan mijn tweede loopbaan.

Zo wil ik voortaan samen met mensen werken aan loopbaanoptimalisatie via loopbaancoaching, persoonlijke optimalisatie via individuele coaching en verder ook aan bedrijfsoptimalisatie.

 

Edgard Meuleman

Terug naar overzicht