Hoogsensitiviteit als talent inzetten, hoe doe je dat?

Ben je een gevoelig persoon en wil je begrijpen wat hoogsensitiviteit (HSP) precies is?
Wil je graag minder last hebben van je emoties of van je piekergedrag?
Wil je leren je grens te bewaken, stop te zeggen en jouw plek in te nemen?
Wil je zelf je leven sturen in de richting van meer flow, vreugde en energie?
Wil je precies weten hoe je hoogsensitiviteit als een talent kan inzetten?

 

Het is allemaal mogelijk, ook met HSP

Uit onderzoek blijkt dat één op vijf mensen hoogsensitief is. Lang niet iedereen weet dit over zichzelf. Mensen vertellen vaak dat ze een hele periode van hun leven niet wisten wat er met hen aan de hand was. Ze raakten overprikkeld maar voelden het niet aankomen. Vervolgens wisten ze niet wat ze nodig hadden om zich opnieuw comfortabel te voelen. Ongewild geeft dit spanningen in de relatie, met de kinderen of op het werk. Niet zelden ontstaan er gezondheidsklachten. 

Eens je erachter komt dat je hoogsensitief bent, geeft dit rust, én nieuwe uitdagingen. Zoals je hoogsensitiviteit erkennen, je durven tonen of je grens respecteren. Het maakt dat je in je kracht blijft en krijgt wat je uiteindelijk wenst: evenwichtig, prettig en efficiënt samenwerken.

We leven in een snelle en drukke wereld en hoogsensitieve mensen raken daardoor extra snel overprikkeld. Bovendien krijgen we al van bij de opvoeding mee dat we krachtig en succesvol horen te zijn. Logisch dus dat gevoelige mensen hun onrust of onzekerheden niet graag tonen. 

Sommige gevoelige mensen sluiten zich af van hun gevoel. Zij zouden zichzelf niet als hooggevoelig bestempelen, maar zijn het vaak wel. Tenslotte kost jezelf verbergen veel energie en het vreet aan je eigenwaarde. Gevolg is dat veel sensitieve mensen vermoeid zijn, piekeren of gespannen zijn. 

Hooggevoelige mensen en hun omgeving ervaren vaak onmacht omdat ze niet weten hoe om te gaan met hooggevoeligheid. Misschien heb jij een collega, klant, zakenpartner, vennoot,… die snel dichtklapt of een vat aan emoties is. Dan weet je wat ik bedoel. Misschien herken je jezelf als HSP. 

Hoe ‘lees’ je een hoogsensitief iemand? Hoe blijf je in verbinding?

 

Wil je meer over hoogsensitiviteit weten? 

Volg ons webinar op  22 oktober. Tijdens dit webinar vertelt coach en HSP-experte Sofie Cloots wat hoogsensitiviteit precies is en hoe je dit als team, collega of leidinggevende kan ontplooien tot een meerwaarde op de werkvloer. 

Schrijf je snel in, want de plaatsen zijn beperkt!

Ja, ik schrijf me in

 

 

Terug naar overzicht