De grote lenteschoonmaak

Is de lente voor jou het seizoen bij uitstek om één en ander op te ruimen? Voor nogal wat mensen klopt dat. Ze organiseren een grote schoonmaak in huis en tuin. Ze ontdoen zich van spullen die al lang niet meer dienen, creëren ruimte voor wat ze wél mooi vinden, herschikken de inrichting, frissen op met een likje verf, planten bloemen en struiken die ze ontdekten … En ze genieten van het proces en het resultaat.

Lenteschoonmaak in jouw lichaam

Meer en meer mensen passen dit ook toe op hun lichaam en kiezen voor een milde of grondige detox: een tijdje minder en gezonder eten, geen alcohol of koffie, veel water en kruidenthee, meer buiten komen, bewegen, minder of geen tv, minder of geen schermgebruik, 100% offline gaan. Gewoon zijn en niet doen. We slagen er zelden in. Lichaam en geest hebben het echter broodnodig. Zeker in deze wereld waar alles met een ongelooflijke snelheid op ons afkomt.
Mij afzonderen voor een vastenweek in het mooie Zeeland, een Ayurvedakuur in Sri Lanka,… ik heb het vele jaren met regelmaat gedaan en ik heb ervan genoten, van het proces en van het resultaat.

Lenteschoonmaak in jouw geest en hart

Sta jij regelmatig stil bij jezelf? Bij het leven dat je leidt? Of hol je mee in de waan van de dag? Vanuit de overtuiging: ja, het kan toch niet anders, dat is nu eenmaal de maatschappij waarin we leven.
Het kan wel degelijk anders. Het vraagt bewustzijn en moedige keuzes maken. Het leven creëren dat jij wenst? Het kan zeker. Ook op het werk: de plek waar we veel tijd doorbrengen, waar we leren en groeien, waar we productief zijn.

Ook ik wil daar regelmatig grondig over nadenken mét iemand die mij met kennis van zaken in dit proces begeleidt. Zo start ik volgende week aan mijn traject ‘loopbaanbegeleiding’ (jawel) en ik vind het best spannend. Tegelijk kijk ik er ontzettend naar uit want ik weet wat het mij zal brengen: een rijker (werk)leven, energie om mijn verlangens waar te maken en innerlijke rust. Hoe dat in zijn werk zal gaan? Dat weet ik nu nog niet. Maar ik weet dat het komt. Ik vertrouw op mezelf, het proces en de coach die ik heb gekozen.

Ook trek ik binnenkort voor 7 dagen naar Cadzandië: een stilteretraite. Ik heb het nog nooit gedaan dus ik vind het best spannend. Zeven dagen in stilte! Ik weet gewoonweg niet wat dat is. 0% input. En zelf ook niets uiten. Ik ben zeer benieuwd wat het mij zal brengen.

Hoe staat het met jouw lenteschoonmaak?

Zit het nog goed in je leven? En in je werk? Wil je op dezelfde manier verder? Sleur je ballast mee, zaken die nergens meer toe dienen? Hoe staat het met je verlangens en je dromen waarmaken? Wat wil je graag anders? En hoe ga je dat realiseren? Wie of wat zit er in de weg? Misschien zit je jezelf wel in de weg? Hoe los je dat op?
Durf jij te stretchen buiten je comfortzone? Iets te ondernemen wat je nog nooit deed? Bv.een coach opzoeken? Samen met hem of haar jouw innerlijke reis aangaan? En genieten van het proces én het resultaat?

Ik heb het dit voorjaar in ieder geval op mijn agenda gezet. Geloof mij: het is de moeite waard, je krijgt er zoveel voor terug! Maak jij er deze lente ook tijd en energie voor vrij?

Wees welkom bij I love my job.

 

Rita Raets
Zaakvoerder van I love my job, trainer en coach

Terug naar overzicht