ILMJ-Uitgelichte-Afbeelding-Nieuwspagina-1030x433

Stel mensen consequent centraal in je organisatie

 

Ken je deze uitspraak van Wouter Torfs?

Hij wil van zijn bedrijf een plek maken waar het aangenaam werken is. Hij is er rotsvast van overtuigd dat als je erin slaagt een omgeving te creëren waar mensen graag werken, de financiële resultaten wel volgen.

Dit is de visie van een bedrijfsleider die werk verschaft aan 700 mensen, een omzet draait van 130 miljoen euro, al 6 keer de titel van Beste Werkgever van België gewonnen heeft … hij is goed op weg om zijn missie waar te maken.

Bij ‘I ♥ my job’ kunnen we ons helemaal vinden in zijn visie

We voelen ons gesterkt in onze missie en in hoe wij naar (werk)geluk en leiderschap kijken. En we zijn er ons nog meer van bewust hoe sterk die twee met mekaar verbonden zijn. Sterke leidinggevenden zorgen voor tevreden medewerkers en tevreden medewerkers presteren beter. Zo simpel is het.

Noem jij jezelf een people manager?

Geniet je ervan om mensen te motiveren, te waarderen en voor hen hindernissen op te ruimen? Stel jij mensen consequent centraal in jouw team? Geef je hen de kans om hun talent te ontwikkelen? Waardeer je hen voor wie ze zijn in plaats van ze te willen veranderen? Heb je oog voor hen als ‘mens’? Doe jij je werk als ‘leider’ met plezier, met passie? Vanuit je hart?

Wat maakt jou tot een ‘sterke leidinggevende’?

Sterke leidinggevenden praten mét hun mensen in plaats van over hun mensen. Zij gebruiken elke gelegenheid om hun medewerkers te vertellen hoe hun talenten bijdragen aan het succes van de onderneming. Ook maken ze optimaal gebruik van de talenten van hun mensen.

Deze leidinggevenden spreken hun mensen op een zodanige manier aan over verbeterpunten dat die ‘goesting’ krijgen om eraan te werken. En zij voorzien de nodige hulpmiddelen om medewerkers aan hun ontwikkeling te laten werken. Dit gaat veel verder dan opleiding organiseren.

Sterke leidinggevenden weten verbinding te creëren met hun medewerkers én met de ondernemingsdoelstellingen. Zij zijn leiders met mensen die willen volgen. Zij stellen hun mensen consequent centraal.

Wat brengt het op als je mensen centraal stelt?

Mensen kunnen zoveel meer als zij zich gezien en gewaardeerd voelen voor wie ze zijn en voor wat ze bijdragen.
Wie zijn kwaliteiten ten volle kan uitspelen in zijn job, ervaart werken niet als een opgave maar als een portie plezier. Het is dan ook belangrijk te achterhalen waar medewerkers écht warm van lopen. Waar krijgen zij energie van? Waar ligt hun passie?

En is uw onderneming zo georganiseerd dat uw mensen hun ziel in hun werk kunnen, mogen en durven leggen? Krijgen zij ruimte? Creëer je voor hen de juiste contexten?

Hoe krijgt uw bedrijf sterke leidinggevenden?

Om te beginnen moeten zij daar het talent voor hebben. Dat wil dus zeggen dat ze er energie van krijgen om met mensen te werken, hen aan te moedigen, te ondersteunen, te laten groeien, … De beste expert uit het team is dus niet noodzakelijk de beste leider. Het zou kunnen dat hij/zij de rol niet met plezier zal opnemen, opziet tegen al die ‘menselijke problemen’, zijn/haar rol als een opgave ervaart en er – na soms vele jaren volhouden – uitgeblust van geraakt. We zien het helaas nog te vaak gebeuren.

Selecteer uw leidinggevenden dus op hun talenten en ondersteun hen dan om die talenten maximaal te ontwikkelen en in actie te brengen. Dit kan o.a. via opleiding en coaching.

Hoe helpen opleiding en coaching uw leidinggevenden?

Kwalitatieve opleiding en individuele coaching helpen uw leidinggevenden om de juiste aanpak te kiezen in bepaalde situaties. Ook al hebben zij de juiste talenten om op een motiverende manier met mensen te werken, er zijn er niet veel die als leider geboren worden. De meesten leren dit vak met vallen en opstaan.

Ondersteun hen dus om hun rol goed op te nemen en hierin te groeien. Praat mét hen over wat ze goed doen. Help hen te stretchen op die punten waar groei mogelijk is.

Laat ‘I ♥ my job’ u helpen!

De opleiding ‘Verbindend leiderschap’ die ‘I ♥ my job’  aanbiedt is een mix van eenvoudige theoretische modellen en oefeningen, reflectiemomenten, discussies, reële cases bespreken. We vertalen onze opleiding naar de praktijk via een concreet actieplan.

Nog krachtiger is een individueel coachingstraject voor uw leidinggevende, zodat de aandacht volledig gaat naar datgene wat uw leidinggevende op dit moment het meeste vooruit zal helpen. En de max is natuurlijk een combinatie van én een opleiding ‘Verbindend leiderschap’ en én een individueel coachingstraject.

Na een traject bij ‘I ♥ my job’ zijn uw leidinggevenden zich nog meer bewust van het belang en de kracht van hun rol. Ook hebben ze meer zicht op hun persoonlijke sterktes en hun groeipotentieel. Zo gaan ze effectiever om met hun leiderschapsvaardigheden. Ze genereren heel wat positieve energie binnen hun team en werken samen toe naar het gewenste resultaat. Zij krijgen medewerkers die hun leidinggevende met veel plezier volgen. En u plukt daarvan de vruchten.

Bekijk ons aanbod ‘Verbindend leiderschap’ en lees de getuigenissen van bedrijven die u vooraf gingen.

 

Rita Raets – stichter en bezieler van I ♥ my job

Terug naar overzicht