Eindejaarsvraag 10 – over zelfontplooiing

Hoe deed jij afgelopen jaar aan zelfontplooiing? Hoe werkte jij aan jouw persoonlijke ontwikkeling? We stellen je enkele eindejaarsvragen die er écht toe doen. We zijn benieuwd naar jouw antwoord. Laat je inspireren door onze coaches.

Johan Claus, onze coach in Zwijndrecht, vertelt. 

 

Wat heb je over jezelf geleerd in 2020?

Voor velen onder jullie was 2020 een uitdagend jaar, niet? Wel, voor mij was het niet anders. Het heeft er natuurlijk wel voor gezorgd dat ik mezelf (nog) beter heb leren kennen. Gelukkig in positieve zin.

Als ik terugkijk op 2020 is er één element dat er echt uitspringt: de ontdekking van mijn talent woordkunstenaar. Tot voor kort kon ik het niet goed benoemen, al wist ik natuurlijk wel dat ik iets had met taal. Toch was het moeilijk om de vinger erop te leggen, om het op een begrijpelijke manier onder woorden te brengen.

Nu echter, sinds ik mijn talent kan benoemen, is het precies dat er tal van nieuwe mogelijkheden de kop opsteken. Zo heb ik een podcast over “de kracht van woorden” gemaakt, samen met een collega. Daarnaast speel ik taal nog meer uit in mijn coaching, zeker voor het benoemen van de emotionele lading die verbonden is aan bepaald woordgebruik bij mijn klanten. Door dit te doen, lijkt er voor hen een nieuwe wereld open te gaan. Hoe fantastisch is dat … toch?

Daarnaast krijgt het woord een nog een grotere plaats in mijn leven. Ik krijg van vrienden, collega’s en familie tal van vragen voor het schrijven van mails, speeches,… zeker als het gaat over moeilijkere zaken. En yes, I like it!

Het lijkt me duidelijk dat ik het talent ‘woordkunstenaar’ zeker meeneem naar het jaar 2021.

 

En jij? Wat heb jij afgelopen jaar over jezelf geleerd? En wat doe jij daarmee? Hoe helpt het jou op weg naar een gelukkig en zinvol (werk)leven?

Werken aan je persoonlijke groei is een continu proces dat elke dag evenveel ruimte zou moeten krijgen als eten en drinken. Wil jij jezelf verder ontwikkelen? En kan je daar hulp bij gebruiken? De ‘I love my job’-coaches staan voor jou klaar. 

Terug naar overzicht