Eindejaarsvraag 11 – over persoonlijke groei

Hoe deed jij afgelopen jaar aan zelfontplooiing? Hoe werkte jij aan jouw persoonlijke ontwikkeling? We stellen je enkele eindejaarsvragen die er écht toe doen. We zijn benieuwd naar jouw antwoord. Laat je inspireren door onze coaches.

Koen Van Heule, onze coach in Gent, deelt zijn antwoord.

 

Wat was de beste beslissing die je in 2020 nam?

Het meest deugd heb ik van de beslissing om deeltijds als zelfstandige aan de slag te gaan. Ik ben bijna 30 jaar aan het werk bij de overheid: in wisselende functies en contexten, maar steeds binnen de stabiele en zekere omgeving. De luxe van vaste benoeming.

Ik wou meer zelfstandigheid en autonomie in mijn werk, meer impactvol zijn voor mensen in hun (loopbaan)keuzes en nieuwe horizonten verkennen. Ik heb er even over gedaan om de beslissing te nemen, om de sprong te wagen en om een hernieuwd evenwicht te vinden. Het is niet allemaal rozegeur en maneschijn, maar ik geniet ten volle van de nieuwe ontmoetingen, de vele leerkansen en het verschil maken voor mensen en organisaties. Ik ben tevreden en ook wel trots dat ik deze stap gezet heb.

 

Wat heb jij afgelopen jaar over jezelf geleerd? En wat doe jij daarmee? Hoe helpt het jou op weg naar een gelukkig en zinvol (werk)leven?

Werken aan je persoonlijke groei is een continu proces dat elke dag evenveel ruimte zou moeten krijgen als eten en drinken. Wil jij jezelf verder ontwikkelen? En kan je daar hulp bij gebruiken? De ‘I love my job’-coaches staan voor jou klaar. 

Terug naar overzicht