Eindejaarsvraag 5 – over persoonlijke groei

Hoe deed jij afgelopen jaar aan zelfontplooiing? Hoe werkte jij aan jouw persoonlijke ontwikkeling? We stellen je enkele eindejaarsvragen die er écht toe doen. We zijn benieuwd naar jouw antwoord. Laat je inspireren door onze coaches.

Herman Geenen, onze coach in Leopoldsburg, vertelt. 

 

Wat is het advies dat je jezelf, op basis van wat er in 2020 gebeurde, zou willen geven? 

Ik heb me gedurende de voorbije jaren niet goed gevoeld bij het nemen van risico’s. Vaak had ik in mijn ogen valabele redenen om niet te springen. Verder bouwen op het bekende lag me best. En dan komt een oncontroleerbare externe factor op mijn pad. Het virus dat in het voorjaar van 2020 veel van mijn activiteiten als coach en trainer stillegde.

Na enkele weken besefte ik dat de vraag om mijn professionele activiteiten online te doen als maar luider klonk. Niet evident voor iemand die niet echt thuis is in de wereld van sociale media. Toch heb ik er mij aan gewaagd en elke keer ik iets uitprobeerde, leerde ik bij en werd ik zekerder van mijn stuk.

Dit heeft me geleerd dat er tussen de comfortzone en de paniekzone een leer- of groeizone zit waar je gretig gebruik van kan maken. Daarom mijn advies aan me zelf: ‘verlaat je comfortzone eens een keertje meer en groei, en geniet!’

 

En jij? Wat heb jij afgelopen jaar over jezelf geleerd? En wat doe jij daarmee? Hoe helpt het jou op weg naar een gelukkig en zinvol (werk)leven?

Werken aan je persoonlijke groei is een continu proces dat elke dag evenveel ruimte zou moeten krijgen als eten en drinken. Wil jij jezelf verder ontwikkelen? En kan je daar hulp bij gebruiken? De ‘I love my job’-coaches staan voor jou klaar. 

Terug naar overzicht