Eindejaarsvraag 6 – over zelfontplooiiing

Hoe deed jij afgelopen jaar aan zelfontplooiing? Hoe werkte jij aan jouw persoonlijke ontwikkeling? We stellen je enkele eindejaarsvragen die er écht toe doen. We zijn benieuwd naar jouw antwoord. Laat je inspireren door onze coaches.

Sofie Cloots, onze coach in Buggenhout, deelt haar verhaal.

 

Welke overtuiging is er bij jou het afgelopen jaar gekanteld?

“Hou van het leven, de rest volgt vanzelf”

2020 was een jaar om te bezinnen en te stretchen. De gedwongen ‘huis-retraite’ en het plotse besef dat het leven vergankelijk is, deed me nog meer in vraag stellen wat er echt toe doet. Voor mij is dat geluk, in de vorm van: graag leven, genieten, dankbaar zijn, stilstaan, verbinden met mensen die belangrijk zijn,…

Wat 2020 me bracht is dat de focus wat minder mag liggen op materie, actie of succes. Het was op dat vlak echt wel een ànder jaar dan anders, voor mij als zelfstandige maar ook voor veel mensen rondom mij.

Concreet neem ik me in 2021 voor dat niet elke cursus die ik volg als doel moet hebben meer kennis te vergaren (een valkuil!). Het mag in 2021 ook gewoon leuk zijn. Een hobby, meditatiereeks, bijeenkomen met gelijkgezinden (en ja, online lukt dat ook) louter met als opbrengst dat het fijn en verbindend was. In 2020 werd mijn levensovertuiging dat graag en gelukkig leven op nummer 1 komt, en dan volgt de rest vanzelf. 

Stiekem wens ik dit niet enkel mezelf toe, maar ik hoop dat het gewoon onze toekomstige manier van (samen)leven wordt. Hoe zou het zijn als we de overdominantie op doelen halen, economie en groei wat meer los lieten? Hoe zou het zijn als we meer zouden genieten van onze natuur, het bestaan, onze vrienden en familie? Het zou ons en de aarde in elk geval terug meer evenwicht brengen. En uiteindelijk meer geluk en overvloed bieden op alle vlak.

 

Welke overtuiging is er het afgelopen jaar bij jou gekanteld? Wat doet dat met jou? Helpt het jou in jouw proces van zelfontplooiing en zelfontwikkeling? Kom je dichter bij een gelukkig leven dat je de moeite waard vindt?

Werken aan je persoonlijke groei is een continu proces dat elke dag evenveel ruimte zou moeten krijgen als eten en drinken. Wil jij jezelf verder ontwikkelen? En kan je daar hulp bij gebruiken? De ‘I love my job’-coaches staan voor jou klaar. 

Terug naar overzicht