ellen-geers-loopbaancoach-kortrijk-i-love-my-job

Eindejaarsvraag 1 – over zelfontplooiing

Hoe deed jij in 2020 aan zelfontplooiing? Hoe werkte jij aan jouw persoonlijke ontwikkeling? We stellen je enkele eindejaarsvragen die er écht toe doen. We zijn benieuwd naar jouw  antwoord. Laat je inspireren door onze coaches.

Ellen Geers, onze coach in Gent en Kortrijk doet haar verhaal.

 

Welke woorden heb je vaak tegen jezelf gezegd dit jaar? En wat was het effect van deze woorden?

Ik had begin 2020, net zoals elk jaar, een moodboard opgesteld. Daarin zet ik de grote lijnen uit van mijn wensen voor het nieuwe jaar. En omdat ik weet hoe moeilijk het is om nieuwe gewoontes aan te leren, heb ik me laten coachen. Ik wilde meer ondernemen vanuit mijn ware natuur.

Bij de geboorte krijgen we allemaal een aantal gaven mee: talenten. Als we dat echt willen, dan kunnen we onze talenten, onze creativiteit en onze kennis en vaardigheden laten samenwerken. Onze staat van ‘ZIJN’ en ‘DOEN’ valt dan samen. Onze levensenergie en het veld van natuurlijke wijsheid stromen dan samen.

Klinkt het alsof dit enkel is weggelegd voor de Einsteins, Da Vinci’s en Mozarts van deze wereld? Niets is minder waar. Ook jij kan op jouw unieke manier, vanuit jouw eigenheid iets doen, iets vormgeven, iets ondernemen wat anderen raakt en voor een meerwaarde zorgt.

Als we deze staat bereiken, dan verlopen vele taken en opdrachten moeiteloos. Er ontstaat een nieuw onbewust automatisme dat er makkelijk en natuurlijk uitziet. Deze staat van ‘zijn’ wordt vaak benoemd als ‘je ware natuur leven’. Ben je daarnaar op zoek? Misschien wil jij je in jouw persoonlijke ontwikkeling, net zoals ik, laten begeleiden!

Deze en nog vele andere inzichten hebben me rust gegeven, hebben me in een staat van ‘flow’ gebracht waarbij ikzelf ook veel makkelijker in connectie kom met mijn werk, mijn omgeving, mijn klanten,… Ik wens het jou van harte toe in 2021!

 

Wat heb jij afgelopen jaar over jezelf geleerd? En wat doe jij daarmee? Hoe helpt het jou op weg naar een gelukkig en zinvol (werk)leven?

Werken aan je persoonlijke groei is een continu proces dat elke dag evenveel ruimte zou moeten krijgen als eten en drinken. Wil jij jezelf verder ontwikkelen? En kan je daar hulp bij gebruiken? De ‘I love my job’-coaches staan voor jou klaar. 

If your habits don’t line up with your dream, then you need to

either change your habits or change your dream.

– John Maxwell –

Terug naar overzicht