Perfectionisme aanpakken bij I love my job OCP-methode

15 september 2019: Talenten en perfectionisme: I love my job op ‘A perfect day’

We merken dat veel mensen last hebben van perfectionisme of bevestigingsdrang. Dat geeft stress en maakt op termijn ziek. Daarom hebben een aantal I love my job-coaches zich gespecialiseerd in mensen met perfectionisme coachen. Dit via de OCP-methodiek, oftewel Ontwikkelingsgericht Coachen van Perfectioniosme.

De OCP-methodiek helpt je om jezelf te bevrijden van de negatieve impact van perfectionisme. We begeleiden veel mensen met perfectionisme en merken mooie resultaten.

Met vier I love my job-coaches geven we een workshop op ‘A perfect day’ op 15 september 2019, georganiseerd door Het Ontwikkelingsinstituut.

Workshop: Wil je graag dichter bij een gelukkig leven komen? Focus dan op jouw unieke talent.

Er gebeuren hele mooie dingen wanneer je leeft vanuit jouw ‘talent’.

Mensen kunnen zoveel meer als zij zich goed bewust zijn van hun kwaliteiten én deze volop inzetten. Ze genieten veel meer van hun werk en van het leven. Want talenten inzetten maakt blij, geeft energie en laadt je batterijen op. Hoe zou jouw leven eruitzien, mocht je vooral vanuit jouw talent kunnen leven en werken?

Maar wat is dat nu juist ‘talent’? En hoe ontdek je je talent?

Dat veronderstelt een degelijke zelfkennis. Je zelfinzicht verhogen en je talenten ‘voelen’, kan tijdens een traject loopbaancoaching – wat met de loopbaancheques erg betaalbaar is. En eens je weet waar jij je energie uithaalt, de moed hebben om er iets mee te doen.

Soms moet je jezelf eerst bevrijden van al jouw ‘moetens’ om voluit te gaan voor jouw droom.

Als je jezelf bevrijdt, laat je je niet langer tegenhouden door de innerlijke stem die beweert dat je het niet kan. Want die stem liegt. De stem die maakt dat je niet in gesprek gaat met je huidige werkgever over hoe jij de dingen ziet, uit angst voor een conflict. Of je durft niet te solliciteren, uit angst voor afwijzing. En dus blijf je doorgaan in een (werk)situatie die helemaal niet bij jou past. Tot je héél ongelukkig wordt, of ziek. Tijd om over jezelf te reflecteren.

Een combinatie van loopbaan- en perfectionismecoaching brengt je gegarandeerd dichter bij een gelukkig leven.

Het brengt je dichter bij jouw kern: wie jij écht bent en wat jij daarmee wil aanvangen in jouw leven. De gecombineerde methodiek helpt je om hulpbronnen in jezelf aan te boren zodat je de film van jouw leven helemaal waarmaakt vanuit je talenten, passie, waarden en verlangens.

Heb je zin om meer in jouw kracht te komen? Doe dan mee.

Je gaat naar huis met:

  • een duidelijke verwoording van een paar van jouw talenten
  • een idee van de (werk)omgeving waar jouw talenten meer kans maken om tot bloei te komen

Hoe dat precies in zijn werk gaat, vertellen Rita, Dorine, Ilona en Inge tijdens ‘A Perfect Day’ op zondag 15 september 2019 in Koningsteen. Deze ‘I love my job’experten zijn én Loopbaancoach én Perfectionismecoach (OCP-methode).

Schrijf je in

Inschrijven voor A perfect day op 15 september is nodig. De vorige vijf edities waren heerlijk, en telkens helemaal volzet!

Tags: talenten
Terug naar overzicht