I love my job perfectionisme aanpakken via OCP

Talenten en minder perfectionisme: noodzakelijk voor (preventie van) burn-out?

Wat hebben ‘je talenten inzetten ’ en ‘jezelf bevrijden van perfectionisme’ te maken met de preventie van burn-out?  

We vertellen het u uitgebreid op 17 september tijdens onze vierde editie van ‘A Perfect Day’ op Koningsteen. Een voorsmaakje over de resultaten van gecombineerde loopbaan- en perfectionismecoaching presenteren we hier. Want alles goed en wel, je talenten kennen, een actieplan maken, en in gang schieten… Tot je perfectionisme opnieuw – voor de zoveelste keer – roet in het eten gooit. Welkom ook, burn-out? Terwijl het helemaal anders kan.

Er gebeuren hele mooie dingen wanneer je leeft vanuit jouw talenten.
Talenten zitten in je genen. Ze zijn van nature aanwezig. Je gebruikt ze graag en het gaat haast vanzelf. Activiteiten waarbij jouw talenten aangesproken worden, geven energie. Je talenten inzetten, laadt je batterijen op en maakt je gelukkig.

Hoe zou jouw leven eruitzien, mocht je vooral vanuit jouw talent en passie kunnen leven en werken?
Dit veronderstelt een degelijke zelfkennis. Waar ben jij van nature goed in? Wat boeit jou? Waar droom je van? En eens je weet wat je nu écht wil, heb je moed hebben om erachteraan te gaan. Want meestal moet er één en ander gebeuren om je droom waar te maken. Een actieplan en … DOEN.

En dan kan Perfectionisme roet in het eten gooien.
Perfectionisme kan je verhinderen om er voluit voor te gaan. Het kan je tegenhouden door de innerlijke stem die beweert dat je het niet kan. En die stem liegt. Je wil wel weg van jouw huidige werk maar steeds opnieuw twijfel je of het wel wijs is om zekerheid op te geven. Er moet immers brood op de plank komen. Je durft niet in gesprek te gaan met je huidige werkgever over hoe jij de dingen ziet, uit angst voor een conflict. Je durft niet te solliciteren uit angst voor afwijzing.
En dus blijf je doorgaan in een situatie die helemaal niet bij jou past. Je gaat steeds meer piekeren. En je blijft over je grenzen gaan. Tot jouw lichaam het opgeeft en je dwingt te stoppen.

Tijd om over jezelf te reflecteren
Neem de tijd om over jezelf te reflecteren. Even stoppen, stilstaan bij hoe de dingen nu lopen en hoe je het graag zou hebben. En actie nemen richting droomleven en droomjob. En dit hoef je niet alleen te doen. Laat je helpen door mensen die hiervoor zijn opgeleid en jou met veel passie en plezier in jouw zoektocht ondersteunen.

Een combinatie van ‘’Loopbaancoaching’ en ‘Perfectionismecoaching’ brengt je dichter bij een gelukkig leven.
Het brengt je dichter bij jouw kern: wie jij écht bent en wat jij daarmee wil aanvangen in jouw leven. Zonder uit verbinding te gaan met anderen. De gecombineerde methodiek helpt je om hulpbronnen in jezelf aan te boren zodat je de film van jouw leven helemaal kan waarmaken. Hoe dat precies in zijn werk gaat, vertelt Rita Raets, stichter en bezieler van ‘I love my’ job tijdens een workshop op de 4de editie van ‘A perfect day’. Zij doet dit samen met Inge Libbrecht en Jef Meeus, allebei professionele loopbaan- en perfectionismecoaches actief bij ‘I ♥ my job’. En Wim getuigt hoe hij zo’n combinatietraject ervaren heeft, hoe zijn leven nu is en hoe het vroeger was.

Kom jij op 17 september naar A Perfect Day op Koningsteen om kennis met ons te maken?
Schrijf je direct in want de plaatsen zijn beperkt. Wie er de vorige edities bij was, heeft genoten van een heerlijke dag op een mooie plek met boeiende mensen en is geïnspireerd naar huis gegaan.

Rita, Inge en Jef maken deel uit van een netwerk van professioneel opgeleide perfectionismecoaches. Wij verbinden ons via Het Ontwikkelingsinstituut (hOI) waar we allemaal zijn opgeleid. Samen organiseren wij op 17 september ‘A Perfect Day’ in Koningsteen. Jij komt toch ook?

Tags: talenten
Terug naar overzicht